Περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας σταφυλιών Delight και των ποικιλιών της, χαρακτηριστικά φύτευσης και φροντίδας

Τα σταφύλια της ποικιλίας Vostorg κατέχουν ηγετική θέση στην κατάταξη των καλύτερων καλλιεργειών σταφυλιών, λόγω της ελκυστικής εμφάνισης των τσαμπιών, του μεγάλου μεγέθους των μούρων, του υψηλού ρυθμού καρποφορίας, της εξαιρετικής γεύσης, της ανεπιτήδευτης καλλιέργειας και της περιττής φροντίδας. Επομένως, αυτή η ποικιλία διακοσμεί συχνά οικόπεδα κήπου, καθώς αναγνωρίζεται από πολλούς καλλιεργητές, των οποίων οι θετικές κριτικές δικαιολογούν πλήρως το όνομά της.

Ποια είναι αυτή η ποικιλία;

Το αποτέλεσμα της σύνθετης αναπαραγωγικής εργασίας Ρώσων επιστημόνων είναι η ποικιλία σταφυλιών Delight. Οι «γονείς» του είναι η Zarya Severa, η Russian Early και η Dolores. Η ποικιλία καταχωρίστηκε στο Κρατικό Μητρώο το 1992.Το σταφύλι Delight ανήκει στις επιτραπέζιες ποικιλίες. Τα φρούτα του είναι καλά φρέσκα και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σταφίδων υψηλής ποιότητας, ξηρών δημητριακών και μούσλι.

Η περιγραφή της ποικιλίας προβλέπει μια ένδειξη των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της κουλτούρας, των ποικιλιών της, συστάσεις για σωστή φύτευση και φροντίδα, καθώς και πληροφορίες για ασθένειες και παράσιτα.

Ποιες είναι οι ποικιλίες;

Τα δημοφιλή σταφύλια Delight περιλαμβάνουν:

 1. Μοσχοστάφυλο. Αυτή η ποικιλία είναι ένα πολύ πρώιμο υβριδικό τραπέζι, το οποίο επιτυγχάνεται διασχίζοντας τις ποικιλίες Vostorg και Frumoasa Albe.
 2. Δαιμόνιο των πέρσω. Εκτιμάται για τα στρογγυλά φρούτα του, τα οποία είναι διακοσμημένα με ένα λευκό δέρμα, το οποίο αποκτά, με πλήρη τεχνική ωριμότητα του μούρου, ένα όμορφο πορτοκαλί χρώμα. Ο πολτός χαρακτηρίζεται από πυκνότητα, χυμώδη και αρμονική γεύση.
 3. Ασπρο. Αυτή η ποικιλία διακρίνεται από έναν αυξημένο ρυθμό απόδοσης και μια πρώιμη περίοδο ωρίμανσης. Τα μεγάλα μούρα έχουν πυκνό φλοιό, βαμμένο λευκό ή ανοιχτό πράσινο και διακοσμημένα με κηρώδη άνθηση και χρυσό μαύρισμα.
 4. Το κόκκινο. Οι κτηνοτρόφοι, που διασχίζουν το Delight και το Original, έλαβαν την κόκκινη ποικιλία, τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι μεγάλα φρούτα, που έχουν επιμήκη μορφή, κόκκινο με αποχρώσεις του ροζ και γλυκό, με ελαφριά γεύση, γεύση.
 5. Το μαυρο. Αυτό το υβρίδιο εκτράφηκε διασχίζοντας τον Καρδινάλιο της Μολδαβίας, το Timurovets, το White Delight. Εφιστάται η προσοχή στα ογκώδη σμήνη με μεγάλα φρούτα, μούρα, τα οποία διακρίνονται από τη ζουμερότητα, τη γλυκύτητα, τον ξινό πολτό, καλυμμένο με δέρμα βαμμένο σε σκούρο μπλε, σχεδόν μαύρο χρώμα.

απόλαυση σταφυλιών

Υπέρ και κατά

Η περιγραφή της ποικιλίας σταφυλιών Delight περιλαμβάνει τον χαρακτηρισμό των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της. Τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι αμπελουργοί περιλαμβάνουν:

 • σταθερή, υψηλή απόδοση, απόδοση 12 τόνων ανά εκτάριο ·
 • ελκυστικό σχήμα τσαμπί και εξαιρετικές ιδιότητες γεύσης από μούρα.
 • εξαιρετική ριζοβολία και ευκολία φροντίδας.
 • καλή αντοχή σε ασθένειες και παράσιτα.
 • την ικανότητα αντοχής στις επιπτώσεις των χαμηλών θερμοκρασιών (έως -25 βαθμούς) ·
 • επιτυχημένη μεταφορά μεγάλων αποστάσεων.

Με όλα τα πολλά πλεονεκτήματα, αυτή η ποικιλία έχει μερικά μειονεκτήματα:

 • τάση υπερφόρτωσης, γι 'αυτό πρέπει να κατανέμεται η καλλιέργεια.
 • ευαισθησία σε επιθέσεις από φυλλοξήρα.

απόλαυση σταφυλιών

Προδιαγραφές

Το φυτό σχηματίζει θάμνους μεσαίου δυναμικού. Η ικανότητα της αμπέλου να ωριμάσει δίνει το 65-85% των γόνιμων βλαστών του συνολικού αριθμού τους. Η Λιάνα είναι διακοσμημένη με φύλλα βαμμένα σε ανοιχτό πράσινο χρώμα και αμφιφυλόφιλα λουλούδια. Συγκροτήματα μεσαίας πυκνότητας σε σχήμα κώνου με ωοειδή φρούτα λευκής απόχρωσης, τα οποία έχουν χαρακτηριστικό "μαύρισμα" στο δέρμα, προσελκύουν την προσοχή. Κατά μέσο όρο, το βάρος ενός μούρου είναι 6-7 γραμμάρια και το μέγεθος είναι 2,7x2,4 εκατοστά.

Η ποικιλία αποτιμάται για την αυξημένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η οποία κυμαίνεται από 19 έως 25 τοις εκατό, καθώς και το επίπεδο οξύτητας - από 6 έως 9 γραμμάρια ανά λίτρο. Οι δοκιμαστές βαθμολόγησαν την ποικιλία σε 8,6 πόντους.

Όροι ωρίμανσης

Το σταφύλι Delight είναι μια πρώιμη ποικιλία ωρίμανσης. Η κουλτούρα αποδίδει τον τρίτο χρόνο από τη στιγμή της φύτευσης, και με καλή φροντίδα - στη δεύτερη. Η καλλιεργητική περίοδος κυμαίνεται από 110 έως 120 ημέρες. Τα μέσα Αυγούστου είναι ώρα συγκομιδής.

απόλαυση σταφυλιών

Φύτευση και αποχώρηση

Ο βέλτιστος χρόνος για αποβίβαση είναι η άνοιξη, το φθινόπωρο. Όταν επιλέγετε μια τοποθεσία, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τόσο την αισθητική εμφάνιση του χώρου όσο και τις ανάγκες της καλλιέργειας για καλή ανάπτυξη και σχηματισμό της καλλιέργειας. Είναι καλύτερο να φυτέψετε τα φυτά στη νότια πλευρά του κήπου. Για να το κάνετε αυτό, σκάψτε τρύπες, στο κάτω μέρος των οποίων να οργανώσετε την αποστράγγιση. Γεμίστε με μέταλλα ή οργανικές ουσίες και πασπαλίστε με γόνιμο υπόστρωμα. Μετά από αυτό, εγκαταστήστε το στήριγμα οδηγώντας σε ένα μανταλάκι και φυτέψτε τα φυτά έτσι ώστε το κολάρο ρίζας τους να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Βυθίστε και πηγαίνετε καλά.

Η φροντίδα θα σας επιτρέψει να επιτύχετε σταθερές αποδόσεις. Αυτό απαιτεί:

 • Παρέχετε πλήρες πότισμα.
 • Χαλαρώστε το χώμα στους κύκλους κοντά στον κορμό, εξαλείφοντας τα φυτά ζιζανίων.
 • να σχηματίσουν θάμνους την άνοιξη και το φθινόπωρο, δίνοντας το επιθυμητό και άνετο σχήμα.
 • Φέρτε θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε τα σταφύλια να μεγαλώνουν και να αποδίδουν καλύτερα φρούτα.
 • Πραγματοποιήστε "πράσινες λειτουργίες": συντρίμμια, τσίμπημα σημείων ανάπτυξης, τσίμπημα.
 • επιθεωρείτε συνεχώς τα φυτά για ασθένειες και παράσιτα και, εάν εντοπιστεί λοίμωξη, λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ·
 • Προστατεύστε τους νέους θάμνους από το πάγωμα το χειμώνα καλύπτοντάς τους με υλικά που επιτρέπουν τη διέλευση υγρασίας και αέρα, παρέχοντας έτσι ένα βέλτιστο μικροκλίμα.

απόλαυση σταφυλιών

Η σωστή φροντίδα θα έχει θετική επίδραση στην αύξηση της απόδοσης και στην ανάπτυξη του αμπελώνα συνολικά.

Μέθοδοι αναπαραγωγής

Για να διατηρήσετε την αγαπημένη σας ποικιλία σταφυλιών, πρέπει να μάθετε πώς να την διαδίδετε σωστά. Για έναν αρχάριο αμπελουργό, αυτή η εκδήλωση θα φανεί δύσκολη διαδικασία. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν δυσκολίες, καθώς ο πολιτισμός έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά ανάπτυξης.

Η κουλτούρα μπορεί να αναπαραχθεί:

 • φυτά
 • βλαστοί από έναν ενήλικο καρποφόρο θάμνο.
 • μεταμόσχευση μοσχευμάτων στο απόθεμα παλαιών θάμνων ·
 • οστά.

απόλαυση σταφυλιών

Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους είναι αξιόπιστη και δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα, γι 'αυτό συνιστάται από έμπειρους αμπελουργούς.

Ασθένειες και παράσιτα

Η ποικιλία σταφυλιών Delight καταδεικνύει εξαιρετική αντοχή σε ασθένειες και επιθέσεις παρασίτων, αλλά αυτός ο δείκτης δεν αποκλείει τον κίνδυνο μόλυνσης. Σύμφωνα με την περιγραφή, η ποικιλία δεν αντέχει ελάχιστα στη φυλλοξήρα, επομένως, για προληπτικούς σκοπούς, είναι απαραίτητο, πριν από την ανθοφορία, να ψεκάσετε τα φυτά με ειδικά παρασκευάσματα, καθώς ο μολυσμένος θάμνος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

συμπέρασμα

Οι κηπουροί καλλιεργούν με επιτυχία το σταφύλι Delight, επειδή ζει πλήρως μέχρι το όνομά του.Οι κύριοι λόγοι είναι η φιλική ωρίμανση της καλλιέργειας και η ικανότητα να ανεχόμαστε καλά τους κρύους χειμώνες. Δίνοντας προτίμηση σε αυτήν την ποικιλία, μπορείτε όχι μόνο να συλλέξετε μια υψηλής ποιότητας καλλιέργεια, αλλά και να διακοσμήσετε ένα κιόσκι κήπου, αψίδα ή φράχτη με αμπέλια με πρωτότυπο τρόπο.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι