Περιγραφή της ποικιλίας, της αναπαραγωγής, της φύτευσης και της φροντίδας της κερασιάς Bessey

Μια ξένη ομορφιά, το κεράσι του Bessey, μπορεί να παρατηρηθεί όλο και περισσότερο στα οικόπεδα των κατοίκων του καλοκαιριού και των λουλουδιών της πόλης. Η διακοσμητική του εμφάνιση και η απίστευτη απόδοση της κληρονομούνται από το κεράσι της Βόρειας Αμερικής. Ανεπιτήδευτο και συνηθισμένο σε σκληρές συνθήκες, ο θάμνος ριζώνεται εύκολα στις συνθήκες της στέπας και των δασών της στέπας της χώρας μας.

Ιστορία καταγωγής

Ένας αρκετά κοινός θάμνος με χαμηλή αμμώδη κερασιά μπορεί να βρεθεί στη Νότια και τη Βόρεια Αμερική τόσο στην άγρια ​​φύση όσο και στις περιοχές του κήπου. Ένα πολύ ανεπιτήδευτο και όμορφο φυτό παίζει συχνά το ρόλο ενός φράκτη. Η πλούσια, μακρά άνθιση την άνοιξη (περίπου τρεις εβδομάδες) και το έντονο κόκκινο φύλλωμα το φθινόπωρο καθιστούν αυτήν την καλλιέργεια συχνό κάτοικο των παρτέρια και τους κήπους. Τα φρούτα δεν χρησιμοποιούνται για φαγητό λόγω της δυσάρεστης πικρής γεύσης, αλλά είναι κατάλληλα για ζωοτροφές.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο καθηγητής βοτανικής Charles Bessey επέστησε την προσοχή σε ένα από τα υποείδη των κερασιών άμμου με πιο νόστιμα και γλυκά φρούτα. Περιέγραψε αυτό το φυτό και άρχισε την αναπαραγωγή. Μέσα από την εργασία του, πολλές ποικιλίες εκτράφηκαν με βελτιωμένη γεύση.

Στο μέλλον, οι Αμερικανοί κτηνοτρόφοι ενδιαφέρθηκαν και συνέχισαν να συνεργάζονται με τον θάμνο, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον επιστήμονα Bessey cherry.

Περιγραφή της ποικιλίας

Κεράσι, αυτή η κουλτούρα πέτρας ονομάστηκε για την ομοιότητα των φρούτων, αλλά οι στενότεροι συγγενείς του Bessey είναι δαμάσκηνα. Στην περιγραφή της ποικιλίας, οι βοτανολόγοι την υπολογίζουν στο γένος Micro cherry. Το δαμάσκηνο, το κεράσι, το βερίκοκο, τα ροδάκινα είναι κατάλληλα για εγκάρσια επικονίαση. Το κοινό κεράσι δεν διασταυρώνεται με αμμώδεις ποικιλίες και δεν εμβολιάζεται.

Κεράσι Μπέσεγια

Εμφάνιση

Η κύρια διακόσμηση του φυτού είναι χαριτωμένη, πυκνά φύλλα με ασημί γυαλάδα. Την άνοιξη, οι θάμνοι βράζουν με λευκή δαντέλα από μικρά λουλούδια και αυτή η λαμπρότητα διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες. Το φθινόπωρο, το φύλλωμα γίνεται κόκκινο μαζί και παραμένει στα κλαδιά μέχρι τον παγετό. Τα πρώτα χρόνια, τα κλαδιά τεντώνονται προς τα πάνω, συνήθως φτάνοντας σε ύψος όχι μεγαλύτερο από 1,2-1,5 μ. Οι θάμνοι στην ηλικία των 6-7 ετών παίρνουν μια επαναλαμβανόμενη μορφή.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, το κεράσι του Bessey θα διακοσμήσει τον ιστότοπο με την «ξένη» διακοσμητική του εμφάνιση.

Καρπός

Το μέγεθος των φρούτων μπορεί να είναι διαφορετικό, από πολύ μικρό - 1,5-2 g, έως μεσαίο - 2,5-3 g. Ο πολτός είναι ζουμερός, πρασινωπός, συχνά με κόκκινες φλέβες. Η γεύση του Bessei μπορεί επίσης να ποικίλει. Εκτιμώνται δείγματα με γλυκό drupes χωρίς πικρία. Αλλά, δυστυχώς, συχνά ακόμη και από φρούτα με καλή γεύση, τα φυτά μεγαλώνουν και δίνουν ξινά, πικρά φρούτα.

Κεράσι Μπέσεγια

Οι κτηνοτρόφοι έχουν ακόμη πολλή δουλειά για να ενοποιήσουν τις ευεργετικές ιδιότητες της ποικιλίας.Τα φρούτα στερούνται κλασικής ξινής κερασιάς, μοιάζουν με τη γεύση του chokeberry.

Απόδοση παραγωγής

Αυτό που μπορεί να καυχηθεί το κεράσι Bessey είναι η εκπληκτική του απόδοση. Τα κλαδιά καλύπτονται με φρούτα ετησίως, κάθε ενήλικος θάμνος συνήθως αφήνει τουλάχιστον 5-8 κιλά drupes. Τα φρούτα δεν θρυμματίζονται, τα ώριμα κεράσια που περίμεναν να μαζέψουν μπορεί να μαραθούν λίγο, αλλά αυτό καθιστά τη γεύση πιο γλυκιά και η στυπτικότητα μειώνεται. Τα εύκαμπτα κλαδιά πέφτουν εύκολα κάτω από το βάρος της συγκομιδής, επομένως, συνιστάται να εγκαταστήσετε ένα στήριγμα ακόμη και πριν ρίξετε τα φρούτα.

Απαιτήσεις για κλιματολογικές συνθήκες

Το κεράσι Bessey εκτιμάται για την αντοχή του στον παγετό και την αντοχή στην ξηρασία. Στο σπίτι της, αισθάνεται υπέροχη όταν άλλα πέτρινα φρούτα δεν είναι σε θέση να αναπτυχθούν και να αποδώσουν καρπούς. Τα εύκαμπτα και συχνά υποκείμενα κλαδιά επιβιώνουν εύκολα από σοβαρούς παγετούς κάτω από ένα στρώμα χιονιού. Και αργότερα, σε σύγκριση με άλλα drupes, η ανθοφορία αποφεύγει την άνοιξη κατάψυξη της ωοθήκης.

Κεράσι Μπέσεγια

Αυξανόμενα χαρακτηριστικά

Το κεράσι Bessey ήρθε σε εμάς από τη μακρινή Βόρεια Αμερική, όπου αναπτύσσεται κυρίως σε άνυδρες περιοχές με βραχώδη και αμμώδη εδάφη. Ως εκ τούτου, κατά τη φροντίδα των φυτών, πρέπει να ακολουθηθούν διάφοροι κανόνες, βάσει των γενετικών προσδοκιών αυτού του είδους.

Επιλογή ιστότοπου προορισμού

Η ηλιόλουστη υπερυψωμένη περιοχή είναι η κύρια προϋπόθεση για την κανονική ανάπτυξη του κερασιού Bessei. Το φυτό δεν ανέχεται σκίαση και υπερβολική υγρασία του εδάφους. Ακόμη και μια σύντομη στασιμότητα του νερού στο έδαφος οδηγεί στη θέρμανση των θάμνων. Το έδαφος πρέπει να περάσει εύκολα υγρασία · είναι επιθυμητά τα αμμώδη και αμμώδη εδάφη. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα επιπλέον στρώμα αποστράγγισης κάτω από τη μελλοντική φύτευση.

Κεράσι Μπέσεγια

Προσγείωση

Η φύτευση των μοσχευμάτων κερασιών Bessey πραγματοποιείται στις αρχές της άνοιξης, λιγότερο συχνά το φθινόπωρο. Η προετοιμασία του εδάφους συνίσταται σε κορεσμό με χούμο και άμμο. Για την άνοιξη φύτευση, είναι καλύτερο να προετοιμάσετε λάκκους το φθινόπωρο. Αν και το φυτό είναι διάσημο για την ανεπιτήδευτη επιλογή του στο έδαφος, το αμμώδες χώμα αργίλου με ανάμειξη χούμου και λιπασματοποίησης θα γίνει ευγνώμονα από τον θάμνο Bessey.

Τα φυτά τοποθετούνται σε απόσταση 1,5-2 μ. Για κάθε ένα, είναι καλύτερο να σχηματιστεί ένα μικρό ανάχωμα, το οποίο επιπλέον θα σώσει από τη σήψη.

Δεν είναι δύσκολο να καλλιεργηθεί αυτό το είδος "μικρο κεράσι" με σπορά φρέσκων ή χειμωνιάτικων σπόρων σε υγρό έδαφος. Η Besseya διακρίνεται από την υψηλή βλάστηση των σπόρων, συνήθως περισσότεροι από τους μισούς σπόρους δίνουν υγιή φυτά. Μετά τη βλάστηση, το φυτό σχηματίζει γρήγορα μια ανεπτυγμένη ρίζα και δεν απαιτεί πολύπλοκη φροντίδα. Κατά το δεύτερο έτος, τα φυτά είναι έτοιμα για μεταφύτευση σε μόνιμο μέρος.

φύτευση κερασιών

Συμβούλιο. Είναι καλύτερα να φυτέψετε περισσότερους σπόρους για να επιλέξετε στη συνέχεια δείγματα με μούρα αποδεκτής γεύσης.

Φροντίδα

Το Cherry Bessey είναι ανεπιτήδευτο και απαράδεκτο στη φροντίδα, παραθέτουμε τις κύριες δραστηριότητες:

  • πότισμα και λίπανση ·
  • χαλάρωση και βοτάνισμα ·
  • σχηματισμός θάμνων (κλάδεμα).

Ο θάμνος οφείλει από πολλές απόψεις την αντοχή του στον παγετό από την ιδιότητα να πέφτει στο έδαφος κάτω από το βάρος του χιονιού. Σε χειμώνες με λίγο χιόνι, είναι λογικό να μαζέψετε το χιόνι μόνοι σας για να αποφύγετε την έκθεση και το πάγωμα των κλαδιών.

ξύλο κοπής

Πότισμα και λίπανση

Τα κεράσια Bessey ανέχονται εύκολα τις ξηρασίες, αλλά η έλλειψη νερού μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των φρούτων. Επομένως, συνιστώνται 2-3 ποτίσματα ανά σεζόν, μετά την ανθοφορία και κατά την ωρίμανση των φρούτων. Το σύνθετο μεταλλικό επίδεσμο εφαρμόζεται στις αρχές της άνοιξης. Το φθινόπωρο, το ρηχό σκάψιμο γίνεται με την προσθήκη χούμου και κομπόστ. Χρήσιμο 2-3 σύνθετο φύλλωμα ανόργανων φυλλώματος ανά σεζόν.

Χαλάρωση και βοτάνισμα

Το ριζικό σύστημα του κερασιού Bessey βρίσκεται ρηχό και δεν ανέχεται την πείνα οξυγόνου. Συνιστάται ρηχή χαλάρωση του εδάφους μετά από κάθε πότισμα. Η τακτική αφαίρεση των ζιζανίων θα αποτρέψει τις περισσότερες πιθανές ασθένειες των φυτών.

Σπουδαίος.Οι φυτεύσεις του θάμνου Bessey με γρασίδι υποφέρουν από σκίαση, είναι ευαίσθητες στη θέρμανση και τη μόλυνση.

Σχηματισμός Μπους

Η κύρια καλλιέργεια διαμορφώνεται με βάση την ανάπτυξη του προηγούμενου έτους. Τα κλαδιά άνω των 4-5 ετών δεν διακλαδίζονται καλά, μόλις καρποφορούν και τείνουν να πέφτουν. Ως εκ τούτου, ο σχηματισμός του θάμνου συνίσταται στην ετήσια αναζωογόνηση του φυτού, κλάδεμα παλαιών κλαδιών από το κεράσι Bessey.

κλάδεμα κερασιών

Μετά τη φύτευση, τα νεαρά φυτά κόβονται στο άνω μέρος του κύριου κλάδου για να προκαλέσουν αμέσως την ανάπτυξη πλευρικών βλαστών. Τα υγιή κεράσια δεν σχηματίζουν βλαστοί, μερικές φορές ένας πολύ παγωμένος παλιός θάμνος μπορεί να δώσει αρκετές ρουπίδες για αναζωογόνηση. Τα μέρη του φυτού που έχουν παγώσει μετά το χειμώνα κόβονται αναμφίβολα, η Besseya θα δώσει γρήγορα νέους υγιείς βλαστούς.

Αναπαραγωγή

Το κεράσι της Besseya δεν δίνει ανάπτυξη, επομένως, η αναπαραγωγή γίνεται σε βάρος των δενδρυλλίων από σπόρους ή στρώματα. Η βλάστηση των σπόρων είναι πολύ καλή. Τα σπορόφυτα σχηματίζουν ένα πλήρες ριζικό σύστημα ήδη από τον πρώτο χρόνο και η πρώτη άνθηση είναι δυνατή το δεύτερο έτος.

Σπουδαίος. Δυστυχώς, τα δενδρύλλια συχνά δεν διατηρούν την καλή γεύση των μητρικών φυτών τους, επομένως θα πρέπει να γίνει επιλογή.

Για να σχηματίσετε στρώσεις, πρέπει να λυγίσετε το κλαδί, να το ασφαλίσετε με μια φουρκέτα και να πασπαλίζετε με υγρή γη. Θα ριζώσει πολύ γρήγορα και θα είναι έτοιμο για μεταμόσχευση σε μόνιμο μέρος.

Κεράσι Μπέσεγια

Το κεράσι Besseya αποδείχθηκε εξαιρετικό ρίζα για τα δαμάσκηνα, τα ροδάκινα, κερασάκι και άλλα φρούτα από πέτρα. Η ρίζα του θάμνου βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει αδύναμη αγκύρωση. Ως εκ τούτου, για βαριές λυχνίες, είναι απαραίτητη η κατασκευή ενός στηρίγματος. Το κεράσι Bessey διασχίζει εύκολα με διάφορες ποικιλίες δαμάσκηνων, σχηματίζοντας ένα υβρίδιο δαμάσκηνου κερασιάς. Σε ένα τέτοιο φυτό, η ρίζα είναι πιο ισχυρή και χρησιμοποιείται ως ρίζα. Το υβρίδιο πολλαπλασιάζεται μόνο με στρώσεις, καθώς τα φυτά από τον σπόρο θα φέρουν τα γονίδια μόνο ενός από τους γονείς.

Τα υβρίδια του Bessey με κεράσι δαμάσκηνο και τσόχα διακρίνονται από την αυξημένη παραγωγικότητα και την καλή αντίσταση σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.

Ασθένειες και παράσιτα

Το κεράσι του Μπέσεϊ έχει αποδειχθεί ανθεκτικό σε ασθένειες από φρούτα από πέτρα. Ο κίνδυνος λοιμώξεων αυξάνεται εάν δεν τηρούνται οι συνθήκες φύτευσης και οι κανόνες φροντίδας:

  • υψηλή υγρασία
  • βαριά πήλινα εδάφη.
  • ανεπαρκής φωτισμός
  • κακός αερισμός?
  • σπάνιο βοτάνισμα
  • στασιμότητα του λιωμένου νερού, στενή εμφάνιση υπόγειων υδάτων.

Μια σοβαρή ασθένεια στα βροχερά χρόνια είναι διάτρητη κηλίδα (ασθένεια clasterosporium). Η καταπολέμηση της μόλυνσης πραγματοποιείται με ψεκασμό των θάμνων με υγρό Bordeaux πριν και μετά την ανθοφορία. Τα επιχρίσματα με χαλκό που περιέχουν φυλλώματα είναι χρήσιμα. Φυτευμένο σε ένα υπερυψωμένο, ανοιχτό, ηλιόλουστο οικόπεδο Besseya θα ευχαριστήσει τους κηπουρούς με μια υγιή εμφάνιση και μια ετήσια άφθονη συγκομιδή. Γενικά, ο πολιτισμός για τη χώρα μας είναι νέος και πολλά υποσχόμενος. Υπάρχουν πολλές εργασίες αναπαραγωγής για την ενοποίηση ενός υποείδους με καλή γεύση.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι