Περιγραφή και χαρακτηριστικά των ποικιλιών των κεράσι με στήλη, φύτευση και φροντίδα, πώς να κλαδέψετε

Τα κεράσια μπορούν συχνά να βρεθούν σε προσωπικά οικόπεδα και σε κήπους - ανθίζουν όμορφα, τα ζουμερά μούρα είναι καλά φρέσκα και σε κομπόστες και μαρμελάδες. Χάρη στο έργο των κτηνοτρόφων, οι στήλες ποικιλιών κερασιών γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Αυτά τα ελκυστικά, συμπαγή και καρποφόρα δέντρα αισθάνονται υπέροχα σε ήπια κλίματα και δεν προκαλούν προβλήματα φροντίδας.

Χαρακτηριστικά της προβολής

Το εκφραστικό χαρακτηριστικό της ποικιλίας αντικατοπτρίζεται στο όνομα - ο κορμός του δέντρου έχει σχήμα στήλης, από την οποία εκτείνονται κοντά κλαδιά. Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στον κήπο · τα υποείδη νάνων καλλιεργούνται στο ανοιχτό χωράφι, καθώς και σε γλάστρες. Η μεγαλύτερη ποικιλία, η Columnar Queen, φτάνει σε ύψος όχι μεγαλύτερο από 2,5 m.

χαρακτηριστικά των ποικιλιών

Τα κιονοειδή δέντρα είναι μικροσκοπικά, θα διακοσμήσουν οποιονδήποτε κήπο και θα συμπληρώσουν τη σύνθεση στο σχεδιασμό του τοπίου. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο ή χειμερινό κήπο. Ταυτόχρονα, τα πλεονεκτήματα της ποικιλίας δεν είναι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στην απόδοση και τη γεύση των μούρων.

Οι καλύτερες ποικιλίες

Το στήθος κεράσι αντιπροσωπεύεται από διάφορες ποικιλίες με μικρές διαφορές. Ανάμεσα στα δημοφιλή είναι το Rapture, το Tiny και το Columnar Queen. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις για συνθήκες και φροντίδα, είναι κατάλληλα για καλλιέργεια στην περιοχή της Μόσχας.

πολλές ποικιλίες

Μωρό

Το νάνο μεγαλώνει περίπου 2 μέτρα, η κορώνα έχει πυραμιδικό σχήμα, πλάτους 50-80 εκ. Είναι καλό κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, στις αρχές της άνοιξης. Οι ταξιανθίες είναι πλούσιες, διπλές, ανοιχτό ροζ, πολύ αρωματικές.

Δίνει μια άφθονη συγκομιδή, τα μούρα είναι μεγάλα - 8-10 g το καθένα, ζουμερά, γλυκά και ξινά. Κατάλληλο για φρέσκια κατανάλωση, για επιδόρπια, ψήσιμο και συντήρηση. Το μωρό χρησιμοποιείται συχνά ως διακοσμητικό δέντρο, διακοσμεί τον κήπο κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας και της καρποφορίας.

Απαιτεί μόνωση για το χειμώνα, με υπερβολική υγρασία, μπορεί να υποφέρει από σήψη φρούτων και μυκητιασικές ασθένειες.

νάνος

Απόλαυση

Αυτή η ποικιλία προκαλεί πραγματική απόλαυση με την παραγωγικότητά της - συλλέγονται περίπου 25 κιλά μούρα από ένα ενήλικο δέντρο, ενώ το ύψος του δεν υπερβαίνει τα 2 μέτρα. Τα κεράσια είναι μεγάλα, 10-15 g το καθένα και γλυκά, ωριμάζουν το δεύτερο μισό του Ιουλίου. Είναι καλό να τρώνε φρέσκα, να δίνουν στα παιδιά.

Το Delight είναι επίσης κατάλληλο για φύτευση σε ειδικά κλειστά δοχεία. Ανθεκτικό σε ασθένειες, πάσχει από παγετό την κρύα εποχή.

ώριμο δέντρο

Βασίλισσα

Αυτά τα δέντρα είναι τα μεγαλύτερα από τα κιονοειδή δέντρα, φτάνοντας σε ύψος 2,5-3 μέτρα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν λιγότερα μούρα από ό, τι στην περιγραφή των ποικιλιών Malyutka και Vostorg - κατά μέσο όρο 7 g. Το κεράσι είναι πολύ όμορφο κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, έχει έντονο άρωμα και ροζ ταξιανθίες.

Από τα πλεονεκτήματα - ευκολία φροντίδας, καλή αντοχή στο χειμώνα και ανοσία στις ασθένειες.

κεράσι βασίλισσα

Φύτευση και αποχώρηση

Τα κεράσια με στήλη δεν απαιτούν περίπλοκη φροντίδα, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε ένα μέρος για φυτά.

Τα δέντρα αγαπούν τον ήλιο και τη ζεστασιά. Μια ηλιόλουστη περιοχή προστατευμένη από τον άνεμο είναι κατάλληλη για αυτούς. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο, ελάχιστο απόσταση μεταξύ κερασιών - μισό μέτρο. Η σύνθεση του εδάφους έχει επίσης σημασία, πολύ υγρό θα έχει κακή επίδραση στην ανάπτυξη του δέντρου. Το χαλαρό, εύφορο μαύρο χώμα είναι κατάλληλο. Πριν από τη φύτευση δενδρυλλίων, το λάκκο γι 'αυτό γονιμοποιείται με οργανικά και ανόργανα λιπάσματα.

Κατά την επιλογή του υλικού φύτευσης, δίνεται προσοχή στην ακεραιότητα του άνω νεφρού. Ενώ το δενδρύλλιο ριζώνει, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία του εδάφους και στη συνέχεια να το ποτίσετε όπως απαιτείται.

ανάπτυξη δέντρων

Το ντύσιμο των κερασιών γίνεται την άνοιξη - εφαρμόζονται λιπάσματα συμπλόκου αζώτου, για παράδειγμα νιτρικό αμμώνιο και το φθινόπωρο - με λιπάσματα φωσφόρου. Μία φορά κάθε δύο έως τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης του φθινοπώρου, η γη εμπλουτίζεται με χούμο ή κοπριά.

Για την προστασία των δέντρων από μυκητιασικές ασθένειες και παράσιτα, πραγματοποιείται προληπτικός ψεκασμός δύο φορές το χρόνο. Είναι σημαντικό τα χρήματα να μην συσσωρεύονται στα μελλοντικά μούρα. Τα φύλλα και τα φρούτα με ίχνη της νόσου απομακρύνονται και καίγονται στον πάσσαλο.

φύτευση δέντρου

Οι κανόνες για τη φύτευση και την έξοδο από ένα κεράσι στήλης είναι απλοί, τα κύρια σημεία είναι:

  • επιλέγοντας ένα μέρος για φυτά?
  • έγκαιρο πότισμα
  • αφαίρεση ζιζανίων στη ριζική ζώνη.
  • περιοδική σίτιση
  • πρόληψη μυκητιακών παθήσεων ·
  • μόνωση του κορμού και της ζώνης ρίζας για το χειμώνα.

άνθιση την άνοιξη

Κλάδεμα

Το πρόβλημα του πώς να κλαδέψετε τα οπωροφόρα και τα μούρα ανησυχεί τους κηπουρούς. Το μεγάλο πλεονέκτημα των στηλών ποικιλιών είναι ότι το ευθύ στέλεχος δεν χρειάζεται επιπλέον σχηματισμό κορώνας.

σπορόφυτα μούρων

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι