Οι καλύτερες ποικιλίες κερασιών για την κεντρική Ρωσία, αυτο-γόνιμες, πρώιμες και μικρότερες

Κοιτάζοντας το Κρατικό Μητρώο, μπορείτε να βρείτε πολλές ποικιλίες κερασιών, αλλά δεν είναι όλες κατάλληλες για καλλιέργεια στην κεντρική Ρωσία. Πώς να επιλέξετε μια κερασιά που μπορεί να παράγει μια καλή συγκομιδή, να αντέξει τις αλλαγές θερμοκρασίας και να αντισταθεί σε αντίξοες συνθήκες;

Κριτήρια επιλογής για ποικιλίες

Όταν επιλέγετε μια ποικιλία καλλιέργειας για αυτές τις περιοχές, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στα κύρια κριτήρια: απόδοση, αντίσταση σε χαμηλές θερμοκρασίες, χρόνος ωρίμανσης, τάση για ασθένειες και παράσιτα.

Χειμερινή ανθεκτικότητα

Οι πιο αυστηρές απαιτήσεις για αυτήν την ποιότητα πρέπει να παρουσιάζονται κατά την επιλογή των κερασιών για καλλιέργεια στις βόρειες περιοχές της μεσαίας λωρίδας. Στις νότιες περιοχές, οι χειμώνες δεν είναι τόσο σοβαροί.

Το κεράσι είναι ευαίσθητο στα άκρα της θερμοκρασίας, αλλά χάρη στην επιλογή, ήταν δυνατό να ληφθούν ποικιλίες που μπορούν να αντέξουν στα τέλη της άνοιξης και να επιστρέψουν παγετούς τον Ιούνιο, λόγω των οποίων μπορούν να πεθάνουν μπουμπούκια, λουλούδια, φύλλα και βλαστοί.

Για ένα τέτοιο κλίμα, δεν πρέπει να επιλέξετε ποικιλίες που ανθίζουν πολύ νωρίς, ακόμη και τα πιο ανθεκτικά στον παγετό δέντρα μπορεί να χάσουν τα λουλούδια τους σε περίπτωση ξαφνικών παγετών. Μπορείτε να καθυστερήσετε τη διαδικασία ανθοφορίας με τη βοήθεια ενός καταφυγίου κοντά στον κορμό, για αυτό χρησιμοποιείται ελαφρύ υλικό ή σανός.

πολλά κεράσια

Όροι ωρίμανσης

Όλες οι καλλιέργειες χωρίζονται σε τρεις τύπους ανάλογα με το πότε ωριμάζουν οι καρποί τους:

  • πρόωρη ωρίμανση - τα φρούτα ωριμάζουν μέχρι το τέλος του πρώτου καλοκαιριού.
  • μεσαία - ώριμα μούρα μπορούν να αφαιρεθούν μετά τις 15-20 Ιουλίου.
  • αργά - ωρίμανση γίνεται στα τέλη Ιουλίου και Αυγούστου.

Στις βόρειες περιοχές της μεσαίας λωρίδας, η φύτευση πρώιμων ποικιλιών οπωροφόρων δένδρων και θάμνων σχετίζεται με διάφορους κινδύνους - μπορεί να ανθίσουν όταν η θερμοκρασία του αέρα πέσει προσωρινά - τη νύχτα ή το πρωί. Ωστόσο, τα είδη αργής ωρίμανσης είναι επίσης προβληματικά - δεν έχουν πάντα αρκετό καλοκαίρι για να ωριμάσουν τα φρούτα τους.

διαφορετικές ποικιλίες κερασιών

Απόδοση παραγωγής

Τις περισσότερες φορές, οι κερασιές αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς το 5-6ο έτος μετά τη φύτευση. Υπάρχουν πρώιμα αναπτυσσόμενες ποικιλίες και υβριδικά είδη που μπορούν να αποδώσουν μια συγκομιδή ήδη από 2-4 χρόνια. Τα κεράσια Μπους, για παράδειγμα, τα κεράσια, είναι γρηγορότερα από τις τυπικές ποικιλίες. Στις πρώιμες καλλιέργειες, η απόδοση αυξάνεται εντατικά και αυτή η θετική ποιότητα εκτιμάται ιδιαίτερα στις συνθήκες επικίνδυνης κηπουρικής στη μεσαία λωρίδα.

Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να επιταχυνθεί η έναρξη των καρπών κερασιού κατά 2-3 χρόνια - εμβολιασμός.

Ποικιλίες κερασιάς για την κεντρική Ρωσία

Οι κτηνοτρόφοι έχουν γεννήσει περισσότερες από δώδεκα ποικιλίες και υβρίδια κερασιών με διάφορα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης και των προσαρμοστικών ιδιοτήτων. Αξίζει να εξεταστεί το πιο δημοφιλές είδος κατάλληλο για φύτευση μεσαίου γεωγραφικού πλάτους.

ώριμο κεράσι

Κορίτσι σοκολάτας

Τα φρούτα ωριμάζουν στις αρχές του καλοκαιριού, η καλλιέργεια είναι ιδιαίτερα ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα μούρα είναι μπορντό, με ξινή γεύση, μικρό μέγεθος, με ζουμερό, πυκνό πολτό. Κατά μέσο όρο, ένα δέντρο δίνει 15-17 κιλά μούρα, το ύψος του φυτού φτάνει τα 2,5 μ. Η διαδικασία καρποφορίας πραγματοποιείται στα τέλη Ιουνίου.

Τόλμη

Μια πρώιμη ποικιλία ωρίμανσης που δεν απαιτεί διασταύρωση. Τα μούρα Shpanki είναι γλυκόξινα, ζουμερά, μικρά σε μέγεθος, πεπλατυσμένα.

Ώριμο κουτάλι

Η καλλιέργεια διακρίνεται από την αυξημένη απόδοση - 50-60 κιλά μούρα από ένα δέντρο ανά σεζόν. Το ύψος του δέντρου φτάνει συχνά 5,5-6 m.

Zhukovskaya

Το ύψος του δέντρου με διάχυτη αλλά αραιά κορώνα δεν ξεπερνά τα 2,5 μ. Το κεράσι αποδίδει φρούτα με ζουμερά μούρα, τα οποία είναι εξαιρετικά για διάφορα επιδόρπια. Είναι εγκάρσια και μεσαίου μεγέθους. Η καλλιέργεια είναι μέτρια ανθεκτική στις ασθένειες.

Κοκκινολαίμης

Μια δημοφιλής ποικιλία κερασιών που ωριμάζει αργά και ευδοκιμεί σε εύκρατα ηπειρωτικά κλίματα. Φρούτα σε μικρά, στρογγυλά, σκούρα κόκκινα μούρα με γλυκόξινη επίγευση.

κεράσι robinovka

Η συγκομιδή στο Robinovka είναι άφθονη, φτάνοντας 0,5 εκατοστά από ένα δέντρο, το οποίο ωριμάζει κατά μέσο όρο στις αρχές του τελευταίου καλοκαιριού. Ο πολιτισμός απαιτεί «γείτονες» να ενεργούν ως επικονιαστές, δηλαδή είναι απαραίτητο να φυτεύονται κοντά κεράσι Shubinka, Μαύρα καταναλωτικά αγαθά, Lyubskoy.

Volochaevka

Όταν επιλέγετε μεγάλες γόνιμες καλλιέργειες για την προσωπική σας έκταση, θα πρέπει να προσέχετε το Volochaevka - ένα χειμωνιάτικο ανθεκτικό κεράσι που αντέχει στους παγετούς έως και -30 βαθμούς. Αλλά εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από αυτό το σημάδι, τότε τα νεφρά της μπορεί να υποστούν σοβαρή βλάβη. Το κεράσι αυτής της ποικιλίας μεγαλώνει με τη μορφή ενός μεσαίου μεγέθους δέντρου με μια όχι πολύ πυκνή κορώνα.

Την πρώτη φορά που αποδίδει φρούτα τον 4ο χρόνο μετά τη φύτευση, μπορούν να συλλεχθούν 10-14 κιλά μούρα από ένα δέντρο, το οποίο θεωρείται υψηλή απόδοση.

Πολλοί θάμνοι κερασιάς και δέντρα απαιτούν επικονιαστές, αλλά οι γόνιμες ποικιλίες πρέπει να επιλέγονται εάν το μέγεθος της περιοχής δεν επιτρέπει πολλαπλές καλλιέργειες.

κεράσι volchaevka

Κατά κανόνα, οι καλλιέργειες θάμνων εισέρχονται γρηγορότερα στη διαδικασία καρποφορίας, παράγουν επίσης περισσότερα μούρα από τα δέντρα. Οι περισσότεροι έμπειροι κηπουροί προτιμούν μικρότερες ποικιλίες κερασιών και για καλό λόγο. Είναι πιο κατάλληλα για καλλιέργεια σε θυελλώδεις περιοχές, δεν είναι τόσο επικίνδυνα να ξεπλυθούν με υπόγεια νερά, καθώς το ριζικό τους σύστημα δεν πηγαίνει βαθύτερα.

Αυξανόμενες αρχές

Το κεράσι δεν είναι το πιο ιδιότροπο φυτό φρούτων, ωστόσο, κατά τη φύτευση μιας καλλιέργειας σε μια συγκεκριμένη περιοχή και μετέπειτα φροντίδα, αξίζει να εξεταστούν ορισμένα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των κλιματολογικών.

Φύτευση δενδρυλλίου

Υπάρχουν δύο περίοδοι κατάλληλες για φύτευση δενδρυλλίων - την άνοιξη μπορεί να γίνει πριν ανοίξουν τα μπουμπούκια και το φθινόπωρο - όχι αργότερα από τα μέσα Οκτωβρίου. Τα μέσα της άνοιξης θεωρείται η καλύτερη στιγμή, αλλά το φθινόπωρο παρέχεται ένα ευρύτερο φάσμα ποικιλιών, υπάρχουν πολλά να διαλέξετε. Εάν τα φυτά αγοράστηκαν στο τέλος του φθινοπώρου, μπορούν να σκαφτούν στην περιοχή σε μια ανοιχτή τρύπα στο έδαφος και να καλυφθούν, και την άνοιξη μπορούν να μετακινηθούν σε μόνιμο μέρος.

Στη μεσαία λωρίδα σε διαφορετικές περιοχές, το έδαφος μπορεί να διαφέρει σημαντικά - αυτό ισχύει όχι μόνο για τη σύνθεση, αλλά και για το επίπεδο οξύτητας και γονιμότητας. Μπορείτε να βρείτε τόσο εύφορες περιοχές με χορταριά, όσο και φτωχό, podzolic έδαφος, όπου η οξύτητα είναι πολύ αυξημένη.

φύτευση κερασιών

Σε βαρύ, όξινο έδαφος, οι καλλιέργειες αναπτύσσονται άσχημα, αναπτύσσονται αργά και αποδίδουν καρπούς αργότερα.Επομένως, πριν από τη φύτευση δενδρυλλίων, πρέπει να αποξειδωθεί με τέφρα, ασβέστη ή δολομίτη. Ένας κάδος άμμου και ένα κιλό τέφρας προστίθενται στο έδαφος από μια τρύπα. Η ποσότητα άλλων προσθέτων καθορίζεται με βάση την οξύτητα του εδάφους.

Τα υπόγεια νερά δεν πρέπει να είναι υψηλότερα από ένα βάθος ενάμισι μέτρου, εάν είναι υψηλό, τότε τα λάχανα πρέπει να φυτεύονται σε υπερυψωμένη περιοχή. Το μέγεθος του λάκκου φύτευσης για κεράσια έχει ως εξής: βάθος - 0,5 μ. Με πλάτος 0,6 μ. Τα φυτά θαμνών ποικιλιών πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων το ένα από το άλλο, το ελάχιστο κενό μεταξύ των ψηλών δέντρων είναι 3 μέτρα.

Πότισμα

Το κεράσι ανέχεται καλά τις ξηρές περιόδους. Στη μεσαία λωρίδα, ποτίζεται κατά την ανθοφορία και την ωρίμανση των φρούτων, εάν δεν υπάρχει καθίζηση, με ρυθμό 5 κουβάδες νερού για ένα φυτό. Το τελευταίο πότισμα συμβαίνει τον Οκτώβριο, όταν το φύλλωμα πέφτει.

κεράσια ποτίσματος

Λίπασμα επιφάνειας

Το φθινόπωρο, το έδαφος για τα κεράσια τροφοδοτείται με λιπάσματα με φωσφόρο και ασβέστιο. Την άνοιξη, έμπειροι κηπουροί συμβουλεύουν να γονιμοποιήσουν τη γη με αζωτούχο λίπασμα - περιττώματα πουλιών, azofoskoy. Μια λύση με ασθενή συγκέντρωση παρασκευάζεται από αυτά.

Κλάδεμα

Είναι απαραίτητο να φροντίζετε τακτικά την κορώνα - αφαιρέστε τα αποξηραμένα κλαδιά και συντομεύστε τους βλαστούς, το μήκος των οποίων υπερβαίνει τα 40 cm. Το φθινόπωρο, είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό τον Οκτώβριο, έως ότου έρθουν οι παγετοί και την άνοιξη, τον Μάρτιο, έως ότου αρχίσουν να κινούνται οι χυμοί. Τα κλαδιά που είναι κατεψυγμένα κλαδεύονται μετά το σπάσιμο των οφθαλμών.

κλάδεμα κερασιών

Πρόληψη ασθενείας

Οι κερασιές και οι θάμνοι συχνά προσβάλλονται από μυκητιασικές ασθένειες και ακόμη και οι πιο ανθεκτικοί μπορεί να υποφέρουν, εάν εμφανιστούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Για τη μείωση των κινδύνων, συνιστάται να καθαρίσετε το έδαφος κάτω από το δέντρο από πεσμένα φύλλα και να το κάψετε το φθινόπωρο.

Για την πρόληψη, είναι χρήσιμο να ψεκάσετε το φυτό με συνθέσεις που περιέχουν χαλκό - ένα διάλυμα θειικού χαλκού ή οξυχλωριδίου, ένα μείγμα θειικού χαλκού και ασβέστη. Η διαδικασία πρέπει κατά προτίμηση να πραγματοποιείται πριν από την ανθοφορία και μετά τη συγκομιδή. Στις πρώτες εκδηλώσεις μυκητιασικής λοίμωξης, συνιστάται η χρήση του φαρμάκου "Horus".

Σήμερα, υπάρχουν πολλές κερασιές και υβρίδια που ευδοκιμούν στις κλιματολογικές συνθήκες της κεντρικής Ρωσίας. Και αν όχι πολύ καιρό πριν καλλιεργήθηκαν δέντρα που δίνουν φρούτα με μεσαία και χαμηλή γεύση, τότε οι σύγχρονοι κηπουροί έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια συγκομιδή ζουμερών, μεγάλων, γλυκών μούρων. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε τη σωστή ποικιλία και να φροντίσετε κατάλληλα για το θάλαμο.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι