Σεληνιακό ημερολόγιο σποράς του κηπουρού και του κηπουρού για το 2020 και τραπέζι φύτευσης

Μελετώντας το σεληνιακό ημερολόγιο σποράς για το 2020, οι κηπουροί και οι κηπουροί συλλέγουν χρήσιμες πληροφορίες για να κατανοήσουν πότε είναι καλύτερο να φυτέψετε ένα φυτό και να το φροντίσετε. Και όλα για να αυξηθεί ο δείκτης απόδοσης. Εκτός από τις ευνοϊκές και δυσμενείς μέρες, το ημερολόγιο θα δείχνει ουδέτερο και επίσης σας επιτρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη ώρα για πότισμα και λίπανση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις φάσεις του φεγγαριού

Μια τέτοια έννοια ως αστρονομικός κύκλος έχει σημαντική επιρροή στην ανάπτυξη του πολιτισμού, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καθοριστική. Πιστεύεται ότι εάν ακολουθείτε ορισμένους κανόνες, μπορείτε να συγκομίζετε μια καλή συγκομιδή και να βελτιστοποιήσετε την εργασία στον ιστότοπο.

Κηρώδης Ημισέληνος

Σε μεγαλύτερο βαθμό, η φάση είναι κατάλληλη για τον επηρεασμό των βλαστών, αλλά δεν συνιστάται να "αγγίζετε" τις ρίζες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι κηπουροί συμβουλεύουν αυτή τη στιγμή:

 1. Τροφοδοτήστε τη σοδειά με ανόργανα λιπάσματα ή χρησιμοποιήστε οργανική ύλη.
 2. Δουλέψτε το χώμα, κάντε χαλάρωση.
 3. Νερό, και επίσης εμβολιασμός, επιλέξτε μοσχεύματα για φύτευση.

Σε αυτήν τη σεληνιακή φάση, μπορείτε να μεταμοσχεύσετε και ακόμη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να φυτέψετε φυτά, αλλά χωρίς να αγγίξετε το ριζικό σύστημα.

ημερολόγιο του φεγγαριού

Φάσεις πανσελήνου

Αυτές είναι μόνο τρεις ημέρες κατά τις οποίες δεν πρέπει να εκτελούνται οι ακόλουθοι τύποι εργασίας στον ιστότοπο:

 • δεν συνιστάται η μεταμόσχευση φυτών.
 • Μην κόβετε, μην αφαιρείτε τα γιούτα και τους πλευρικούς βλαστούς.
 • και επίσης μην αφαιρείτε στεγνά κλαδιά, φύλλα και στελέχη.

Αλλά μπορείτε να εκτελέσετε άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τη φροντίδα του πολιτισμού:

 1. Δεν απαγορεύεται η αφαίρεση ζιζανίων ή η αραίωση πυκνών αλυσίδων.
 2. Τα προστατευτικά μέτρα που θα απαλλαγούν από παράσιτα και ασθένειες δεν θα είναι περιττά.

Σε πανσέληνο, έμπειροι κηπουροί ασχολούνται με τη συγκομιδή και τη συγκομιδή σπόρων προς φύτευση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να δημιουργήσετε κενά που δεν απαιτούν θερμική επεξεργασία.

διαγραφή κλάδων

Εξασθενίζων φεγγάρι

Θεωρείται δυσμενής χρόνος για εργασία στο ριζικό σύστημα, καθώς και σε βλαστούς. Προς το παρόν, συνιστάται:

 • είναι καλύτερο να φυτέψετε όσπρια, καθώς και φυτά βολβό και ρίζας.
 • Μπορείτε να τροφοδοτήσετε τις καλλιέργειες που καλλιεργούνται στον ιστότοπο, καθώς και να αφαιρέσετε ζιζάνια και βλαστάρια που έχουν αυξηθεί.
 • αξίζει συγκομιδή, ξήρανση φρούτων και μανιταριών.

Προσοχή! Στο φεγγάρι που εξασθενεί, αρχίζουν να κάνουν κενά και εκείνα που χρειάζονται θερμική επεξεργασία είναι καλύτερα.

Φάσεις της νέας Σελήνης

Κατά τη διάρκεια της νέας Σελήνης, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε από την τοποθεσία όλους τους βλαστούς και τα φυτά που έχουν στεγνώσει ή έχουν υποστεί ζημιά. Μπορείτε να κάνετε καλλιέργεια εδάφους που μπορεί να απαλλαγεί από παράσιτα και ασθένειες.

Η συγκομιδή αυτή τη στιγμή δεν είναι κακή, καθώς και η προετοιμασία φαρμακευτικών βοτάνων για το χειμώνα. Αλλά δεν πρέπει να κάνετε την ακόλουθη εργασία στον ιστότοπο για τη νέα Σελήνη:

 1. Καλύτερα να αναβάλουμε το σκάψιμο της γης.
 2. Εξαιρέστε τη σπορά, τη μεταφύτευση και τη φύτευση σε συνθήκες εδάφους ή θερμοκηπίου για οποιεσδήποτε καλλιέργειες.

προσγείωση σύμφωνα με το πρόγραμμα

Ποια φυτά μπορούν να φυτευτούν στο φεγγάρι που μεγαλώνει;

Αυτή τη φορά θα είναι ευνοϊκή για τη φύτευση καλλιεργειών που εκτείνονται προς τα πάνω, μεγαλώνουν με το φεγγάρι και τοποθετούν βλαστοί και φρούτα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Ο κατάλογος πρέπει να περιλαμβάνει:

 • μελιτζάνα, κολοκύθια, κολοκύθα
 • χόρτα και οποιοδήποτε, λάχανο, γλυκές και πιπεριές.
 • φασόλια, καλαμπόκι, ντομάτες και φράουλες.

Δεν απαγορεύεται η φύτευση φαρμακευτικών ή πικάντικων βοτάνων (άνηθος, βασιλικός, μέντα, βάλσαμο λεμονιού, δεντρολίβανο, βαλεριάνα). Υπό την προϋπόθεση ότι «τεντώνουν» και δεν απλώνονται κατά μήκος του εδάφους.

φυτά μελιτζάνας

Τι να προσγειωθεί στο φεγγάρι που εξασθενεί;

Οι κηπουροί γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης είναι δυνατή η σπορά καλλιεργειών που παράγουν φρούτα που βρίσκονται πολύ κοντά στη γη. Προτιμάται:

 1. Φασόλια, πατάτες, καρότα.
 2. Μπορείτε να φυτέψετε στο έδαφος σκόρδο, κρεμμύδια, ραπανάκια και αγκινάρα Ιερουσαλήμ.

Αλλά με τη μεγαλύτερη ανυπομονησία αυτή η περίοδος περιμένει από κηπουρούς που φυτεύουν οπωροφόρα φυτά και θάμνους. Προετοιμάζουν μοσχεύματα εκ των προτέρων για να τα φυτέψουν στο φεγγάρι που εξασθενεί.

Αυτή τη φορά είναι επίσης καλή για τη φύτευση λουλουδιών, τα λουλούδια ριζώνουν καλά.

προσγείωση στην τρύπα

Ποια φυτά θα φυτέψουν κατά τη διάρκεια της νέας σελήνης και της πανσελήνου;

Προς το παρόν, είναι καλύτερα να μην φυτέψετε φυτά, γιατί, είτε σε πανσέληνο είτε σε νέο φεγγάρι, υπάρχει κίνδυνος αντιμετώπισης ενός τέτοιου προβλήματος όπως η κακή βλάστηση των σπόρων. Τα φυτά δεν φυτεύονται επίσης - υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνουν.

Αλλά αυτές οι καλοκαιρινές περίοδοι (νέα σελήνη και πανσέληνος) είναι κατάλληλες για συγκομιδή, καθώς αυτή τη στιγμή οι καρποί του φυτού, όπως και τα στελέχη του, είναι γεμάτοι ζωντάνια.

βλαστοί σπόρων

Είναι δυνατή η φροντίδα των φυτών κατά τη διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης;

Όχι, μια τέτοια περίοδος, συμπεριλαμβανομένων τριών ημερών πριν και τριών ημερών μετά, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο είναι καλύτερο να μην ενοχλείτε το έδαφος και τις καλλιέργειες που αναπτύσσονται σε αυτό.

Ποιες είναι οι συνέπειες των προσπαθειών αποβίβασης και χειρισμού της φροντίδας φύτευσης:

 • καταστρέψτε τα φυτά?
 • επιβραδύνουν σημαντικά την ανάπτυξη και την ανάπτυξή τους ·
 • μειώστε την απόδοση της καλλιέργειας.

Κατά κανόνα, οι εκλείψεις συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, γι 'αυτό ο χρόνος της πανσελήνου θεωρείται δυσμενής για προσγειώσεις.

Οι ηλιακές εκλείψεις επηρεάζουν επίσης αρνητικά όλους τους παραπάνω δείκτες.

δουλεύω με λουλούδια

Πρέπει να εμπιστεύεστε και να χρησιμοποιείτε το σεληνιακό ημερολόγιο;

Η θετική δυναμική, με την επιφύλαξη όλων των κανόνων, δεν θα κάνει τους κατοίκους του καλοκαιριού να περιμένουν πολύ. Οι κηπουροί χρησιμοποιούν ευχαρίστως το ημερολόγιο και σημειώνουν ότι λειτουργεί.

Εάν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, τότε η πρακτική μπορεί να τις διαλύσει. Είναι καλύτερα να ελέγξετε όλες τις προτάσεις του ημερολογίου για να βεβαιωθείτε ότι είναι αποτελεσματικές.

Ζώδια και εργασίες στον κήπο

Το σχέδιο κήπου για την εκτέλεση εργασιών στον ιστότοπο εξαρτάται επίσης από αστρολογικές πτυχές. Μην εκπλαγείτε, αλλά οι φάσεις της σελήνης δεν είναι το παν. Αξίζει να ληφθούν υπόψη τα σημάδια της πίσω πλευράς, επειδή επηρεάζουν επίσης την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των καλλιεργειών που καλλιεργούνται στην περιοχή.

τσουγκράνα στα πόδια

Πώς η αστρολογία θα βοηθήσει τους κηπουρούς:

 1. Τα σημάδια πυρκαγιάς θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια καλή συγκομιδή από οπωροφόρα φυτά, ο Τοξότης, ο Κριός και ο Λέων έχουν ευεργετική επίδραση στα φυλλώδη λαχανικά.
 2. Όταν τα σημάδια της Γης (Ταύρος, Αιγόκερως, Παρθένος) κυριαρχούν στον ουρανό, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε λιπάσματα, θα βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης του ριζικού συστήματος και, συνεπώς, στη βελτίωση του ποσοστού επιβίωσης της καλλιέργειας.
 3. Αν θέλετε να αποκτήσετε έναν ανθισμένο κήπο, τότε φυτέψτε φυτά, καθώς και τα ταΐζετε κατά τη διάρκεια της περιόδου που η Σελήνη βρίσκεται στα σημάδια του αέρα (αυτά περιλαμβάνουν τους Δίδυμους, τον Υδροχόο, το Ζυγός).
 4. Τα σημάδια νερού του ζωδιακού κύκλου διακρίνονται από θετική επίδραση στο φυλλοβόλο σύστημα · κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να εκτελεστεί οποιαδήποτε εργασία που σχετίζεται με βλαστούς. Τέτοια σημεία περιλαμβάνουν: τον αστερισμό Σκορπιός, Καρκίνος, Ιχθείς.

Βοήθεια: τα λαχανικά που φυτεύονται στο έδαφος ή το θερμοκήπιο θα αναπτυχθούν γρήγορα εάν το φεγγάρι ήταν στο σημάδι του Κριού, του Τοξότη ή του Λέοντα κατά τη φύτευση.

Εργαλεία κηπουρικής

Πίνακας ευνοϊκών και δυσμενών ημερών για φύτευση και φροντίδα φυτών για το 2020

Κατά τη διαμόρφωση ενός ημερολογίου κήπου για μήνες, μην ξεχνάτε ότι κάθε ένα από αυτά έχει τόσο ευνοϊκές όσο και δυσμενείς ημέρες. Αυτό κάνει προσαρμογές στο έργο, αλλά εάν το ημερολόγιο προσγείωσης σεληνιακού συμβάλει στη σημαντική αύξηση της απόδοσης και τη βελτιστοποίηση της εργασίας, τότε είναι λογικό να ακολουθείτε τις συστάσεις του.

Ιανουάριος

Για τη φύτευση σπόρων, αυτή τη φορά δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ευνοϊκή, ο λόγος για τα πάντα είναι ακατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, οι οποίες δεν επιτρέπουν την εργασία στο δρόμο. Αλλά τον Ιανουάριο, μπορείτε να ασχοληθείτε με την επιλογή των δενδρυλλίων και την προετοιμασία του εδάφους.

ημερομηνίες για εργασία

Τι μέρες τον Ιανουάριο μπορείτε να φυτέψετε συγκεκριμένες καλλιέργειες:

Καλλιέργειες από σόλα: ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνεςμπορείτε να φυτέψετε φυτά στον 1ο και 2ο αριθμό, μετά 10 και 11 και μετά - μόνο από 27 έως 29.
Πικάντικα λαχανικά και βόταναείναι καλύτερα να αναβάλλετε τη φύτευση σπόρων στις 20 και 25, μπορείτε να το κάνετε στις 29.

Αλλά είναι καλύτερο να εφαρμόζετε λιπάσματα στο έδαφος από 1 έως 5, εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε όλες τις διαδικασίες στο 19-20.

τύποι μετά τη συγκομιδή

Φεβρουάριος

Εάν ζείτε σε ένα ζεστό κλίμα ή είστε ο ευτυχισμένος ιδιοκτήτης ενός θερμαινόμενου θερμοκηπίου, μπορείτε να φυτέψετε καλλιέργειες που έχουν μακρά φάση ανάπτυξης στο έδαφος.

Οι μελιτζάνες, οι ντομάτες, οι πιπεριές και τα κολοκυθάκια μπορούν να φυτευτούν τις επόμενες ημέρες του μήνα:6 έως 8 και 25 έως 27.

 

Λάχανο όλων των ποικιλιών και τύπων:Οι διαδικασίες φύτευσης δενδρυλλίων σε θερμοκήπια πραγματοποιούνται στο τέλος του μήνα, κατά προτίμηση από 22 έως 23.
Σκόρδο, κρεμμύδια, βότανα:το μέσο του μήνα, από τις 16 έως τις 17, είναι ιδανικό, καθώς και το τέλος - από 23 έως 25.
Καρότα, πατάτες, ραπανάκια και αγκινάρα Ιερουσαλήμ:εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να φυτέψετε αυτά τα φυτά στο θερμοκήπιο στο τέλος του μήνα - από τις 23 έως τις 26.
Αγγούρια, πεπόνια και καρπούζια:η φύτευση σπόρων σε φλιτζάνια ή η βλάστησή τους αρχίζει στις 24.

λευκό λάχανο

Μάρτιος

Σύντομα θα είναι απαραίτητο να τακτοποιήσετε τον κήπο, να προετοιμαστείτε για εκδηλώσεις φύτευσης. Εάν αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη φύτευση φυτωρίων σε θερμοκήπιο χρησιμοποιώντας κύπελλα ή κουτιά, προτιμήστε τις επόμενες ημέρες του μήνα:

15 και 16, καθώς και 23 και 24:αυτές τις μέρες θα είναι ευνοϊκές για τη φύτευση ντοματών, καθώς και μελιτζάνας και άλλων νυχτερινών.
21 και 22:καλύτερα να φυτέψετε λάχανο.
Στα μέσα του μήνα, από τις 15 έως τις 17:αρχίστε να φυτεύετε σπόρους αγγουριών και πεπονιών.
Οι ημέρες στο τέλος του μήνα μπορούν να θεωρηθούν καθολικές για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας φύτευσης:από 22 έως 25.

Απρίλιος

Οι πιο ευνοϊκές ημέρες αυτού του μήνα είναι εύκολο να υπολογιστούν. Κατά την προετοιμασία δενδρυλλίων, δώστε προσοχή στα μέσα και στο τέλος του μήνα.

Ευνοϊκές μέρες για φύτευση:Δυσμενής:
11, 12, από 29 έως 23 και στη συνέχεια από 27 έως 30.

 

Δεν συνιστάται η εκτέλεση εργασιών στον ιστότοπο την 5η ημέρα, καθώς και στις αρχές του μήνα (2, 3, 4).

μεταμόσχευση

Ενδέχεται

Εάν θέλετε να αναπτυχθεί ένας κήπος στον ιστότοπο, τότε η μεταφύτευση δενδρυλλίων πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά σε κατάλληλες μέρες, μιλάμε για τα μέσα του μήνα.

Ευνοϊκός χρόνος για φύτευση:Μη ευνοϊκές μέρες:
 

από 8 έως 10, και στη συνέχεια από 17 έως 19, και στη συνέχεια από 26 έως 28.

αυτή είναι η περίοδος από 5 έως 11 Μαΐου.

 

Ιούνιος

Αυτό το μήνα είναι καλύτερο να μην κάνετε εργασίες φύτευσης, αλλά άλλοι που στοχεύουν στη φροντίδα φυτών που αρχίζουν να αποκτούν δύναμη κάτω από τις ζεστές ακτίνες του ήλιου.

Κατάλληλες μέρες για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών στον ιστότοπο:Γονιμοποίηση:Κλάδεμα βλαστών και αφαίρεση θετριών:
στα μέσα του μήνα, ξεκινώντας από τις 10 και τελειώνει στις 25, συνιστάται να συνεχίσετε τις δραστηριότητες πιο κοντά στο τέλος του μήνα, στις 27-30.εργάζονται στις 18-19 Ιουνίου.

 

αναβάλλεται στο τέλος του μήνα και πραγματοποιείται στις 20.

 

αφαίρεση βημάτων

Ιούλιος

Προς το παρόν, πραγματοποιείται εκ νέου σπορά λάχανου, είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό από τις 8 έως τις 10 του μήνα.

Δέντρα μοσχεύματος:Χαλάρωση του εδάφους:Έλεγχος παρασίτων:
τα μέσα του μήνα και οι αρχές Ιουλίου είναι ιδανικά, ξεκινώντας από τις 2 και τελειώνοντας στις 7.13, 14, 15, 18, 19.

 

το τέλος του μήνα ξεκινώντας από τις 23.

 

Αύγουστος

Σε αυτόν τον μήνα, η συγκομιδή ξεκινά, διαρκεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο.

Είναι καλύτερο να κάνετε τέτοια εργασία στον ιστότοπο τις ακόλουθες ημέρες:Πότε είναι καλύτερο να μην αγγίζετε το έδαφος:
Από 11 έως 13. Στη συνέχεια - από 17 έως 19 και στο τέλος του μήνα - από 23 έως 29 Αυγούστου.1 και 30 Αυγούστου.

 

συγκομιδή

Σεπτέμβριος

Τον Σεπτέμβριο, καμία εργασία δεν πραγματοποιείται στον ιστότοπο στις 15 και 28. Και η συγκομιδή συνεχίζεται μέχρι τις 20 του μήνα.

Οκτώβριος

Μετά τη συγκομιδή, μπορείτε να φυτέψετε καλλιέργειες που θα «χειμώνα» στο έδαφος.

Κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα φυτά:στην αρχή του μήνα, έως και 10 αριθμούς. Αλλά καλύτερα στις 1 ή 2 Οκτωβρίου.
Καρότο:5 ή 6 ή καλύτερα 10.

Νοέμβριος

Αυτό το μήνα είναι καλύτερο να μαζέψετε το έδαφος, αφού επίσημα όλες οι εργασίες στον ιστότοπο έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

καρότο στο τραπέζι

Δεκέμβριος

Αυτό το μήνα, ο κηπουρός μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει τα αποτελέσματα των εργασιών που έγιναν στον χώρο την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Είναι καλύτερα να συντονίζετε οποιεσδήποτε δραστηριότητες στη χώρα ή στον κήπο με το σεληνιακό ημερολόγιο, όπως κάνουν οι έμπειροι κηπουροί, που θέλουν να βελτιστοποιήσουν την εργασία και να έχουν μια αξιοπρεπή συγκομιδή ως αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι