Περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας ντομάτας Pink Lady

Το Tomato Pink Lady είναι μια λεπτή, πλούσια ροζ ποικιλία. Οι Ολλανδοί κτηνοτρόφοι έχουν φροντίσει για την υψηλή βλάστηση, την αντοχή σε διάφορες ασθένειες και την ικανότητα αντοχής στα παράσιτα. Η απόδοση της ντομάτας είναι υψηλή και οι υβριδικοί θάμνοι μεγαλώνουν πολύ καλύτερα σε ένα θερμοκήπιο. Εάν το αναπτυσσόμενο κλίμα είναι ζεστό, τότε μπορείτε να σκεφτείτε την καλλιέργεια της ποικιλίας στο ανοιχτό χωράφι.

Περιγραφή της ποικιλίας

Το Pink Lady κατατάσσεται ως απροσδιόριστη ποικιλία. Οι θάμνοι φτάνουν σε ύψος 2 μέτρων. Παρουσία ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών, η ανάπτυξη της τομάτας μπορεί να γίνει αρκετά έντονη. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την απόδοση της καλλιέργειας, η οποία μειώνεται σημαντικά. Ο θάμνος χρειάζεται τσίμπημα. Κατά τη διαμόρφωση, είναι απαραίτητο να αφήσετε 2 στελέχη. Η καλτσοδέτα είναι υποχρεωτική, επειδή το φυτό αυτής της ποικιλίας είναι πολύ ψηλό.

Η ωρίμανση των πρώτων φρούτων ξεκινά την τελευταία δεκαετία του Ιουνίου. Η περίοδος ωρίμανσης της ποικιλίας είναι από 90 έως 100 ημέρες. Οι ιδανικές συνθήκες για την ντομάτα Pink Lady αναπτύσσονται σε ένα θερμοκήπιο σε μια περιοχή της οποίας το κλίμα δεν είναι πολύ ζεστό. Στο νότο, ο πολιτισμός αναπτύσσεται καλά σε συνθήκες ανοιχτού χωραφιού. Εάν τα φρούτα δεν έχουν χρόνο να ωριμάσουν, τότε μπορούν να "φτάσουν". Αυτό το γεγονός δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο τη γεύση και το άρωμα αυτής της ποικιλίας ντομάτας.

Περιγραφή των φρούτων

Οι καρποί της ποικιλίας ντομάτας Pink Lady σχηματίζονται από συστάδες, καθένας από τους οποίους περιέχει 6 - 8 ντομάτες. Κάθε μεμονωμένο φρούτο κερδίζει μάζα 230 έως 290 γραμμάρια. Έτσι, ολόκληρη η δέσμη μπορεί να φθάσει σε βάρος 1,5 kg.

Η απόδοση είναι πολύ υψηλή. Ο αριθμός των θάμνων που αναπτύσσονται σε 1 τετραγωνικό μέτρο γης μπορεί να δώσει έως και 25 κιλά ντομάτας, το σχήμα του οποίου είναι στρογγυλεμένο και το χρώμα είναι ροζ.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας ντομάτας Pink Lady

Η περιγραφή χαρακτηρίζει το ζουμερό πολτό της ντομάτας Pink Lady f1 ως «πολύ γλυκό και νόστιμο». Το πυκνό δέρμα αντιστέκεται τέλεια σε προσπάθειες διαφόρων εξωτερικών ερεθισμάτων να βλάψουν την ακεραιότητα του δείγματος. Χάρη σε αυτήν, η μεταφορά των τοματών πηγαίνει πολύ καλά. Τα φρούτα μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο. Το επίπεδο οξύτητας είναι χαμηλό, καθιστώντας αυτές τις ντομάτες μια εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή των παιδιών. Σε σαλάτες, πιάτα λαχανικών και σάντουιτς, η χρήση γλυκών ζουμερών φρούτων είναι πολύ κατάλληλη.

Πλεονεκτήματα

Το Pink Lady f1 έχει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των εκπροσώπων άλλων ποικιλιών:

 • ομαλό, όμορφο, κανονικό σχήμα του καρπού.
 • το μέσο βάρος των ντοματών είναι 250 γραμμάρια.
 • ευχάριστη, λεπτή, λεπτή γεύση.
 • σύνολο 6 θαλάμων με σπόρους ·
 • πολύ β-καροτένιο και σάκχαρα.
 • πυκνό δέρμα που αποτρέπει το σπάσιμο.

αξιοπρέπεια της ποικιλίας

Οι ντομάτες Pink Lady είναι μια ποικιλία σαλάτας που έχει λάβει πολλές θετικές κριτικές. Είναι ιδανικά για ορεκτικά, σούπες, χυμούς και διάφορες σάλτσες. Είναι επίσης κατάλληλα για την οργάνωση γευμάτων για παιδιά, για παράδειγμα, σε νηπιαγωγεία και σχολεία.

Τα ακόλουθα πλεονεκτήματα της ποικιλίας μπορούν να κληθούν:

 • μικρή περίοδος ανάπτυξης
 • ανθεκτικότητα σε ασθένειες: γκρι σημείο, σήψη στην κορυφή, καρκίνος βλαστών
 • καλός συνδυασμός με άλλα λαχανικά σε διάφορα πιάτα.

Το Pink Lady δεν έχει σχεδόν ελαττώματα. Πρέπει να αναφέρουμε μόνο ένα γεγονός που θα πάρει λίγο χρόνο στην αναπτυσσόμενη διαδικασία.

Μιλάμε για το συνεχές δέσιμο και τις απαιτήσεις της ποικιλίας για τσίμπημα. Δεν πρέπει να υπάρχουν επιπλέον στρώματα στους θάμνους.

Πώς να μεγαλώσω μια ροζ κοπέλα

Η καλλιέργεια ντοματών της περιγραφόμενης ποικιλίας πραγματοποιείται με σπορά υλικού σπόρου για σπορόφυτα.

Προετοιμασία σπόρων για φύτευση

Οι σπόροι αυτής της ποικιλίας έχουν μια σαφή διαφορά: δεν χρειάζεται να απολυμανθούν πριν από τη φύτευση. Για να αρχίσετε να μεγαλώνετε, αρκεί να τα μουλιάσετε σε ένα διεγερτικό ανάπτυξης. Αυτό πρέπει να γίνει σε περιοχές με ζεστό κλίμα στα τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου. Εάν μιλάμε για ψυχρότερες περιοχές της χώρας, συνιστάται να φυτέψετε σπόρους για σπορόφυτα την τελευταία δεκαετία του Μαρτίου. Αυτό ισχύει για τη Σιβηρία, τα Ουράλια και όλες τις άλλες περιοχές όπου τα καλοκαίρια είναι σύντομα και δροσερά.

Μπορείτε να φτιάξετε το έδαφος για φύτευση μόνοι σας, ή μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη έκδοση. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα χωμάτινο μείγμα, η οξύτητα του οποίου είναι αρκετά χαμηλή. Μπορείτε να φέρετε γη από το καλοκαιρινό εξοχικό σας, δανείζοντάς το από λάχανο, αγγούρι, καρότα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να απολυμάνετε τη φέρουσα γη. Η καλύτερη και πιο παραδοσιακή θεραπεία είναι μια λύση υπερμαγγανικού καλίου. Μπορείτε να αναμίξετε προαστιακό έδαφος με τύρφη, τέφρα και χούμο.

Αυξανόμενα χαρακτηριστικά

Για τα φυτά, οι σπόροι Pink Lady πρέπει να φυτευτούν στα τέλη Φεβρουαρίου. Το έδαφος που είναι ουδέτερο στην οξύτητα θα λειτουργήσει καλύτερα. Είναι καλό να αναμιγνύετε τη συνηθισμένη γη με το χούμο για να επιτύχετε αυτόν τον δείκτη, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τέφρα.

Το προκύπτον χώμα πρέπει να τοποθετηθεί σε δοχεία, στα οποία οι σπόροι ντομάτας θα ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι τους. Πρέπει να εμβαθυνθούν κατά περίπου 1,5 εκατοστά. Πριν από τη διαδικασία φύτευσης, οι σπόροι εμποτίζονται σε διεγέρτη ανάπτυξης για 12 - 14 ώρες. Δεν χρειάζεται να απολυμάνετε το υλικό, επειδή οι σπόροι υπόκεινται σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες πριν από την πώληση.

ποικιλία ντομάτας

Για να δημιουργήσετε τις πιο κατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας στο δοχείο, πρέπει να τυλίγεται σε πλαστικό και να επισημαίνεται σε ζεστό μέρος. Οι βλαστοί που εμφανίζονται χρειάζονται συνεχή φωτισμό. Πρέπει να υγράνετε προσεκτικά το έδαφος, με μέτρο, γιατί οι ντομάτες δεν λατρεύουν το πολύ υγρό έδαφος.

Αφού το φυτό σχηματίσει 2 αληθινά φύλλα, πρέπει να γίνει μια επιλογή. Μετά τη μεταφύτευση, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί πολύπλοκο λίπασμα. Τροφοδοτήστε ξανά τα φυτά πριν τα φυτέψετε σε μόνιμο μέρος.

Ο χρόνος κατά τον οποίο τα φυτά πρέπει να καλλιεργούνται εξαρτάται από την εποχή του έτους:

 • άνοιξη - 42 ημέρες
 • καλοκαίρι - 35 ημέρες
 • χειμώνας - 63 ημέρες.

Η μεταφύτευση των πρώτων δενδρυλλίων στο έδαφος καθίσταται δυνατή μετά τις 15 Μαΐου, όταν οι θερμοκρασίες τη νύχτα κυρίως επικρατούν θετικά σημάδια. Προκειμένου το ποσοστό επιβίωσης να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο, οι οπές πρέπει να αποστραγγίζονται με υπερμαγγανικό κάλιο. Κατά τη μεταφύτευση, οι κορμοί πρέπει να είναι δεμένοι με οπλισμό ή πέργκολα.

καλλιέργεια ντομάτας

Οι κηπουροί πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτό το γεγονός: έναν πιο ορθολογικό τρόπο καλλιέργεια ντομάτας σε πέργκολα. Είναι επιτακτική ανάγκη να αφαιρέσετε τα στεπ και να παρακολουθείτε το σχηματισμό του θάμνου. Θα πρέπει να έχει 1 ή 2 στελέχη.

Το πότισμα Pink Lady πρέπει να κατακαθίζεται με ζεστό νερό, η θερμοκρασία του οποίου είναι κοντά στη θερμοκρασία δωματίου. Η εφαρμογή υγρών ορυκτών λιπασμάτων πρέπει να πραγματοποιείται 3-4 φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Κανόνες φροντίδας

Το Tomato Pink Lady είναι μια κουλτούρα που είναι πολύ φιλική προς το περιβάλλον. Η ανάπτυξη των σπόρων μπορεί να ξεκινήσει ήδη από 10 - 15 ° С και η βέλτιστη θερμοκρασία για τη διατήρηση των θάμνων κυμαίνεται από 23 έως 25 ° С. Εάν κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης η ποικιλία πέσει σε ψυχρές συνθήκες και η θερμοκρασία πέσει στους 15 ° C, μπορείτε να χάσετε μπουμπούκια και, ως αποτέλεσμα, ένα σημαντικό μέρος της συγκομιδής. Τα χαρακτηριστικά υψηλής θερμοκρασίας, όπως η κατάψυξη, μπορεί να είναι επιζήμια.

Οι κανόνες για τη φροντίδα της ποικιλίας Pink Lady είναι αρκετά απλοί:

 • απολύμανση του εδάφους πριν από τη φύτευση ·
 • η ανάγκη δέσμευσης ·
 • απαιτήσεις για την οξύτητα του εδάφους ·
 • εγκατάσταση στηριγμάτων ·
 • πότισμα με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να δημιουργήσετε ένα ιδανικό μικροκλίμα, μπορείτε να φυτέψετε βότανα παράλληλα με θάμνους ντομάτας: σέλινο, μαϊντανό, μέντα. Αυτά τα βότανα θα είναι ένα εξαιρετικό εντομοαπωθητικό.

Κριτικές
 1. Βιάτσσλαβ
  11.11.2017 13:43

  Για μένα, όχι επαγγελματίας, δεν υπάρχει βασικό πράγμα - τι πρέπει να επιλέξω και πού να αγοράσω σπόρους; Υπάρχουν πολλές πληροφορίες, αλλά είναι για εκείνους που οι ίδιοι καταλαβαίνουν αρκετά. Αυτές οι περιγραφές μου δίνουν λίγα. Πιο ενδιαφέρουσα είναι η αξιολόγηση ανά ομάδες, ωριμασμένοι όροι, ιδιότητες καταναλωτή, ζώνες ανάπτυξης κ.λπ. και σύγκριση σε ομάδες.

  Απαντώ
 2. Λέρα
  7.07.2018 14:29

  Χαίρετε. Μπορώ να παραγγείλω σπόρους από ροζ κυρία ντομάτας

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι