Χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας ντομάτας Puzatiki

Η ντομάτα Puzatiki είναι μια εντελώς νέα ποικιλία. Η ποικιλία προστέθηκε στο Κρατικό Μητρώο το 2015. Λίγοι από τους κατοίκους του καλοκαιριού έχουν ακούσει για την ποικιλία, πιο σπάνια που την μεγάλωσαν. Οι νέες ποικιλίες έχουν πάντα βελτιωμένα χαρακτηριστικά και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πειραματικούς κατοίκους του καλοκαιριού.

Περιγραφή και κύρια χαρακτηριστικά

Η ποικιλία ντομάτας είναι κατάλληλη για καλλιέργεια σε οποιαδήποτε κλιματική ζώνη της χώρας. Ο δημιουργός - "Agrofirma Aelita" εγγυάται μια επιτυχημένη συγκομιδή ντοματών στο ανοιχτό χωράφι, του θερμοκηπίου, κάτω από ένα προσωρινό καταφύγιο.

Το χαρακτηριστικό και η περιγραφή της ποικιλίας από τον κατασκευαστή δίνει ένα πλήρες χαρακτηριστικό του φυτού. Όσον αφορά την ωρίμανση των φρούτων, η ποικιλία Puzatiki ανήκει στην ομάδα των ντοματών νωρίς. Η διάρκεια της περιόδου σχηματισμού και ωρίμανσης των φρούτων είναι 110-115 ημέρες.

Η ποικιλία είναι σαλάτα, γόνιμη. Η απόδοση ενός θάμνου στο έδαφος (θερμοκήπιο) είναι εντός 3-4 κιλών. Το φυτό είναι καθοριστικό (στο θερμοκήπιο μπορεί να αναπτυχθεί ως ημι-καθοριστικό), μεσαίου μεγέθους (65-75 cm στο έδαφος), στο θερμοκήπιο τα δείγματα μεγαλώνουν έως 105 cm. Οι θάμνοι απαιτούν καλτσοδέτα, αξίζει να σχηματιστεί σύμφωνα με το σχήμα 2-στελεχών.

Ο ροζ-κόκκινος πολτός του καρπού έχει καλή γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και λυκοπένιο. Το βάρος των μεγάλων, σαρκωδών φρούτων μπορεί να είναι έως 300 g. Η φλούδα του φρούτου είναι ροζ, σταθερή, λεία, το σχήμα του φρούτου είναι επίπεδο. Ο αριθμός των καμερών είναι 4.

Η διάμετρος των μεγαλύτερων φρούτων είναι 9-10 εκ. Η πυκνότητα του πολτού είναι αρκετή για τη χρήση της ποικιλίας ντομάτας Puzatiki για κονσερβοποίηση. Αυτή η ποικιλία είναι ιδανική για σαλάτες. Η καρποφορία επεκτείνεται, στο θερμοκήπιο διαρκεί μέχρι τον παγετό.

πατάτες σπόρων ντομάτας

Πλεονεκτήματα της ποικιλίας

Πλεονεκτήματαμειονεκτήματα
η ποικιλία Puzatiki είναι ανθεκτική σε προσωρινές πτώσεις της άνοιξης στη θερμοκρασίαΑπαιτείται αποτροπή σήψης
Απόδοση, έως 4 κιλά ανά θάμνοαπαιτεί καλό φωτισμό καθ 'όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, ακόμη και η αδύναμη σκίαση εμποδίζει την ανάπτυξη, μειώνει την απόδοση
ανθεκτικό στο φουσάριο
καλή γεύση σαλάτας
μεγάλα φρούτα

ντομάτα θάμνους με γλάστρα

Ασθένειες ντομάτας

Οι θάμνοι ντομάτας Puzatika χρειάζονται επείγουσα επεξεργασία εάν υπάρχουν σημάδια απότομης σήψης στα φρούτα - ένα καφέ σημείο στο πάνω μέρος του φρούτου. Τα φρούτα που έχουν προσβληθεί από τη μόλυνση πρέπει να καταστρέφονται - να καίγονται.

Προετοιμασίες για τη θεραπεία θάμνων από την κορυφή

  1. Χλωριούχο ασβέστιο.
  2. Φιτοσπορίνη-Μ.

Προετοιμάστε το διάλυμα από νερό (10 λίτρα), μία αμπούλα χλωριούχου ασβεστίου και ένα κουταλάκι του γλυκού Fitosporin-M. Η θεραπεία (ψεκασμός) θάμνων πρέπει να γίνεται το πρωί. Επιτρέπεται ο ψεκασμός σε θερμοκρασία αέρα τουλάχιστον 15 ° C.

Φάρμακο Fitosporin-M

Χαρακτηριστικά φροντίδας και προσγείωσης

Στο έδαφος (θερμοκήπιο), φυτά φυτεύονται 60 ημερών. Μέχρι τη φύτευση, το έδαφος πρέπει να θερμανθεί στους 15 ° C. Μπορείτε να τοποθετήσετε από 3 έως 4 φυτά ανά τετραγωνικό μέτρο.Προσθέστε στην τρύπα κατά την προσγείωση:

Μια εβδομάδα πριν από τη μεταμόσχευση, χύστε τα φρεάτια με ένα διάλυμα του φαρμάκου "Fitosporin-M": προσθέστε μια κουταλιά της σούπας του προϊόντος σε 10 λίτρα νερό. Η συνιστώμενη απόσταση μεταξύ των οπών φύτευσης είναι 40 cm, μεταξύ δύο σειρών - 60 cm.

Μετά από 2 εβδομάδες, τα φυτά που έχουν αναχωρήσει μετά τη μεταφύτευση, τρέφονται με πολτό ή 5 ημέρες έγχυση βοτάνων με την προσθήκη ουρίας. Το ποσοστό του διαλύματος λίπανσης είναι 1:10.

πατάτες ντομάτας στο τραπέζι

Πότισμα

Το πότισμα μετά τη μεταφύτευση δενδρυλλίων στο έδαφος πραγματοποιείται με αξιολόγηση της περιεκτικότητας σε υγρασία του ανώτερου στρώματος εδάφους και της θερμοκρασίας του αέρα. Όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 10 ° C, σταματά, σε άλλες περιπτώσεις, ποτίζεται όταν στεγνώνει το άνω στρώμα. Φροντίστε να θυμάστε να χαλαρώσετε το χώμα την επόμενη ημέρα μετά το πότισμα.

Στο ύψος του καλοκαιριού, με υψηλές θερμοκρασίες αέρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, νερό κάθε 3-4 ημέρες. Τον Αύγουστο, με μείωση των μέσων ημερήσιων θερμοκρασιών, το πότισμα μειώνεται, ένα πλήρες πότισμα μιας ντομάτας την εβδομάδα είναι αρκετό.

Κορυφαία σάλτσα το καλοκαίρι

Τον Ιούλιο, υπάρχει φιλικός σχηματισμός ωοθηκών, απαιτείται επιπλέον σίτιση. Χρησιμοποιήστε υγρό λίπασμα - "Biohumus για λαχανικά και ντομάτες" ως λίπασμα. Διαλύεται σε νερό (5 λίτρα) 1 κουταλιά της σούπας. λ., πότισμα στη ρίζα. Στα τέλη Ιουλίου, επεξεργαστείτε με ένα διάλυμα του φαρμάκου "Zircon" (πτώση ανά λίτρο).

πατάτες ντομάτας στον κήπο

Σπορά φυταρίων

Σπέρνετε σπόρους για σπορόφυτα στις αρχές έως τα μέσα Μαρτίου. Πριν από τη σπορά, ελέγξτε τους σπόρους για βλάστηση ή απορρίψτε με εμποτισμό σε λίγο αλατισμένο νερό. Αφήστε τους σπόρους που έχουν εγκατασταθεί στο κάτω μέρος. Μεταφύτευση στο θερμοκήπιο την τελευταία δεκαετία του Απριλίου.

Τα σπορόφυτα μετά τη βλάστηση πρέπει να επισημαίνονται με φυτολάμπα. Οι συνολικές ώρες της ημέρας είναι 14-15 ώρες. Νερό μία φορά την εβδομάδα, τροφοδοτήστε 2-3 φορές με φιδωτό κομπόστ πριν από τη μεταφύτευση. Βουτήξτε σε ξεχωριστά κύπελλα στη μέση.

Μεταφύτευση στο θερμοκήπιο στα τέλη Απριλίου, στο έδαφος στα τέλη Μαΐου (όταν ο καιρός το επιτρέπει).

Η ποικιλία είναι νέα, μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις από την περιγραφή που δίνεται από τον κατασκευαστή. Αξίζει να δοκιμάσετε την ποικιλία σε κάθε περίπτωση, οι κριτικές για τις γεύσεις είναι εξαιρετικές και η απόδοση θα πρέπει να ελέγχεται για προσωπική εμπειρία.

εμφάνιση ντομάτας πατάτας

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι