Χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας ντομάτας Γλυκό θαύμα, η απόδοσή του

Οι κηπουροί που προτιμούν μεγάλες, πολύ γλυκές ντομάτες είναι πρόθυμοι να δεχτούν τις μέτριες αποδόσεις και τη σχετική δυσκολία φροντίδας αυτής της σοδειάς. Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει την ντομάτα Sweet Miracle γίνονται πιστοί θαυμαστές της για πάντα. Οι θάμνοι που φτάνουν σε αρκετά μεγάλο μέγεθος φυτεύονται σε θερμοκήπια, θερμαινόμενα, ανοιχτά εδάφη. Η συγκομιδή μπορεί να γίνει στο δεύτερο μέρος του καλοκαιριού.

γενικές πληροφορίες

Το γλυκό θαύμα είναι μια ποικιλία ζάχαρης μεσαίας περιόδου με μέση απόδοση. Ο θάμνος είναι απροσδιόριστος, μάλλον απλωμένος και ψηλός. Το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 180 εκατοστά. Το πάθος πρέπει να γίνει.

Ωρίμανση φρούτων σε μικρά πινέλα (3 τεμ.) Ξεκινά τη δεύτερη δεκαετία του Ιουλίου. Τα κόκκινα φρούτα σε σχήμα καρδιάς είναι ελαφρώς ραβδωτά, σαρκώδη και πολύ γλυκά. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη στις ντομάτες παραμένει μέχρι το τέλος της καρποφορίας.

Πολλοί κηπουροί με μεγάλη εμπειρία στην καλλιέργεια ντοματών θεωρούν ότι η γλυκιά ντομάτα είναι το πιο γλυκό.

Η απόδοση της ποικιλίας είναι μέση. Μια κουλτούρα με σωστή φροντίδα είναι ικανή να παράγει έως και 10 μεγάλα αντίγραφα τομάτας από έναν θάμνο. Οι καρποί ωριμάζουν σταδιακά, σχηματίζοντας ωοθήκες το δεύτερο μισό του καλοκαιριού. Το μεγάλο μέγεθος των φρούτων είναι μερικές φορές εκπληκτικό. Οι μέσες τιμές είναι 400-500 γραμμάρια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το μέγεθος μιας ντομάτας μπορεί να είναι έως 1 κιλό.

Όταν καλλιεργείται σε ανοιχτό έδαφος, η απόδοση μπορεί να μειωθεί, το βάρος του φρούτου δεν θα υπερβαίνει τα 400 γραμμάρια. Ακόμα και υπό αγχωτικές συνθήκες (όταν καλλιεργείται στο έδαφος), το δέρμα παραμένει άθικτο, τα φρούτα δεν σπάνε.

είδος γλυκό θαύμα ντομάτας

Συνιστάται να καλλιεργείτε ένα γλυκό θαύμα σε 2 στελέχη - αυτό εγγυάται τη διατήρηση της μέσης μάζας ντομάτας και του επιπέδου απόδοσης. Όταν σχηματίζετε 1 στέλεχος από έναν θάμνο, μπορείτε να πάρετε μια μικρότερη ποσότητα φρούτων, τα οποία θα αντισταθμιστούν περισσότερο από το μεγαλύτερο βάρος τους. Η απόκτηση γιγαντιαίων φρούτων είναι αρκετά δυνατή με την κατάλληλη μέθοδο τσίμπημα.

Η περιγραφή περιέχει πληροφορίες ότι υπάρχει μικρή ποσότητα σπόρων στον πολτό του καρπού. Οι ντομάτες είναι σαρκώδεις, μεγάλες, επιμήκεις, μοιάζουν με χτένα. Τα φρούτα έχουν γεύση γλυκό και πλούσιο. Λόγω της σχεδόν ρεκόρ περιεκτικότητας σε ζάχαρη, οι ντομάτες αυτής της ποικιλίας συνιστώνται για χρήση στη διατροφή των παιδιών.

Προέλευση της ποικιλίας

Για την εμφάνιση του γλυκού θαύματος, πρέπει να ευχαριστήσουμε τους Ρώσους κτηνοτρόφους που το δημιούργησαν για την καλλιέργεια σε θερμοκήπιο ή φιλμ θερμοκηπίου. Εάν το κλίμα της περιοχής στην οποία καλλιεργείται αυτή η ποικιλία ντομάτας είναι ζεστό, μπορείτε να φυτέψετε φυτά σε ανοιχτά κρεβάτια.

ντομάτα γλυκό θαύμα

Η αποθήκευση φρούτων είναι δυνατή για μεγάλο χρονικό διάστημα.Το γλυκό θαύμα ανέχεται καλά τη μεταφορά, πράγμα που σημαίνει ότι οι ντομάτες που καλλιεργούνται μπορούν να σταλούν σε άλλες περιοχές προς πώληση. Μαζεμένα με πράσινο χρώμα, τα φρούτα ωριμάζουν γρήγορα σε συνθήκες κοντά στις συνθήκες δωματίου.

Τα φρούτα σαλάτας της ποικιλίας Sweet Miracle είναι πολύ νόστιμα τόσο φρέσκα όσο και κονσερβοποιημένα. Αυτά είναι απαραίτητα συστατικά σούπας, συνοδευτικών πιάτων, πουρέ πατάτας και σνακ. Δεν είναι πολύ βολικό να διατηρηθεί λόγω της μεγάλης μάζας φρούτων, αλλά θα φτιάξουν έναν πολύ νόστιμο χυμό ντομάτας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Το χαρακτηριστικό του γλυκού θαύματος δείχνει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • εξαιρετικές ιδιότητες γεύσης φρούτων.
 • δυνατότητα μεταφοράς
 • αντοχή σε ασθένειες και παράσιτα ·
 • καλή συντήρηση της συγκομιδής ·
 • μεγάλο μέγεθος φρούτων
 • γλύκα.

Αυτός ο τύπος έχει πολλά μειονεκτήματα:

 • την ανάγκη να σχηματιστεί ένας θάμνος ·
 • το ύψος ενός θάμνου που χρειάζεται ισχυρή και υψηλή υποστήριξη ·
 • μέση απόδοση;
 • η ανάγκη για λίπανση.

Κατά την επιλογή ποικιλιών για φύτευση, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καλλιέργειας.

Οι αποχρώσεις της ανάπτυξης

Καλλιέργεια ντομάτας Ένα γλυκό θαύμα πραγματοποιείται με τη σπορά σπόρων για σπορόφυτα. Αυτό πρέπει να γίνει το αργότερο στις αρχές Απριλίου. Το αστάρι που πρέπει να χρησιμοποιείται πρέπει να είναι ελαφρύ. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό είναι ένα μείγμα άμμου ποταμού, γης, χούμου. Το υπόστρωμα μπορεί να εμπλουτιστεί με τέφρα ξύλου, μια μικρή ποσότητα λιπάσματος ποτάσας ή υπερφωσφορικού.

Πριν από τη σπορά, πρέπει να εμποτιστούν σε διεγερτικό ανάπτυξης, να απολυμανθούν με διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Κατά τη φύτευση, οι σπόροι θάβονται 2 εκατοστά. Οι σπόροι που φυτεύτηκαν ψεκάζονται με ζεστό νερό και στη συνέχεια καλύπτονται με μια παχιά μεμβράνη για να δημιουργήσουν ένα φαινόμενο θερμοκηπίου.

Η επιτυχής ανάπτυξη μπορεί να εγγυηθεί μόνο υπό κατάλληλες μικροκλιματικές συνθήκες. Η ιδανική θερμοκρασία αέρα για βλάστηση είναι 23 - 25 ° C. Αφού εμφανιστούν τα πρώτα λάχανα, τα δοχεία πρέπει να μετακινηθούν σε έντονο φως. Από καιρό σε καιρό είναι απαραίτητο να γυρίσετε το κουτί δενδρυλλίων έτσι ώστε η ελαφριά πρόσβαση στα φυτά να είναι ομοιόμορφη.

Το πότισμα μιας ντομάτας αυτής της ποικιλίας πρέπει να είναι μέτριο, να θυμάστε να παρακολουθείτε την ξήρανση του εδάφους. Εάν τα φυτά δεν έχουν ωριμάσει ακόμη, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο ποτίσματος ή ένα μπουκάλι ψεκασμού για να υγράνετε το έδαφος. Όταν εμφανιστούν τα πρώτα φύλλα (ζεύγος), είναι απαραίτητο να κάνετε μια επιλογή και στη συνέχεια να εφαρμόσετε σύνθετο λίπασμα.

Όταν τα φυτά γίνονται πιο δυνατά, πρέπει να μετακινηθούν στο μπαλκόνι για σκλήρυνση. Αρχικά, τα κουτιά μεταφέρονται για λίγες μόνο ώρες και στη συνέχεια ο χρόνος παραμονής των φυτών στον αέρα αυξάνεται σταδιακά. Αξίζει να αναφύτευση ντομάτας σε μόνιμο μέρος όταν τα φυτά φτάσουν την ηλικία των 60 ημερών.

καλλιέργεια ντομάτας

Το έδαφος κάτω από τα φυτά που φυτεύονται στο θερμοκήπιο πρέπει να είναι συνεχώς χαλαρό. Θα πρέπει να γονιμοποιηθεί φέρνοντας χούμο κάτω από τους μίσχους. Οι ιδιαιτερότητες της καλλιέργειας είναι ότι περισσότεροι από 3 θάμνοι δεν πρέπει να βρίσκονται σε ένα τετραγωνικό μέτρο, καθώς η αυξημένη πυκνότητα φυτεύσεων οδηγεί σε απώλεια απόδοσης.

Οι θάμνοι του γλυκού θαύματος είναι αρκετά ψηλοί, υπάρχει ανάγκη να δέσετε κλαδιά, τα οποία γίνονται βαριά καθώς ωριμάζουν τα φρούτα. Συνδέστε τα κλαδιά σε ένα ραβδί ή πέργκολα. Το πότισμα δεν πρέπει να είναι υπερβολικό - το νερό που χρησιμοποιείται για αυτό πρέπει να είναι ζεστό.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, πρέπει να ταΐζετε τα φυτά 2-3 φορές. Μετά από 4 ή 5 χέρια, οι υπερβολικές διαδικασίες αφαιρούνται. Αυτό επιτρέπει στο εργοστάσιο να μην σπαταλά ενέργεια.

Ασθένειες και παράσιτα

Οι ντομάτες της ποικιλίας Sweet Miracle θεωρούνται ανθεκτικές σε παράσιτα και ασθένειες. Λόγω της πρώιμης ωρίμανσης, τα ώριμα και πράσινα φρούτα δεν υποφέρουν από καθυστερημένη καταστροφή. Το σωστό πότισμα των φυτών είναι μια κατάσταση που αποτρέπει την εμφάνιση ρίζας, λευκής και κορυφής.Ο έγκαιρος αερισμός θα συμβάλει στη διατήρηση ενός υγιούς μικροκλίματος στο θερμοκήπιο.

ποικιλίες ντομάτας

Τα παράσιτα των εντόμων απειλούν σε κάποιο βαθμό το γλυκό θαύμα του κήπου ντομάτας. Έτσι, τις πρώτες καλοκαιρινές εβδομάδες, το ακάρεο της αράχνης είναι πολύ ενεργό, το οποίο απαλλάσσεται από εντομοκτόνα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να ψεκάσετε 3 φορές, παρατηρώντας το διάστημα μεταξύ των διαδικασιών τουλάχιστον 3 ημέρες. Οι αφίδες μπορούν να προσβάλουν τις ντομάτες. Είναι εύκολο να το αντιμετωπίσετε με ένα ζεστό διάλυμα σαπουνιού και νερού πλυντηρίου.

Η περιγραφή της ποικιλίας μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι το Sweet Miracle είναι ένας μοναδικός τύπος ντομάτας, ο οποίος πρέπει να έχει νόμιμη θέση σε κάθε θερμοκήπιο στον κήπο.

Έχοντας μόνο μερικούς θάμνους ντομάτας αυτής της υπέροχης ποικιλίας, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τη διαθεσιμότητα νόστιμων και υγιεινών φρούτων και σπόρων για μελλοντική φύτευση, τα οποία μπορείτε να συλλέξετε μόνοι σας.

Κριτικές
 1. Άννα
  10.10.2017 16:06

  Καλλιεργώ το γλυκό θαύμα για αρκετά χρόνια. Πολύ καλή ποικιλία, γλυκιά, ζουμερή. Φέτος, δοκίμασα το BioGrow, έναν βιοενεργό, και πρέπει να πω ότι το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Το αγόρασα αυτό το κατάστημα.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι