Περιγραφή και χαρακτηριστικά της υφέρπουσας μηλιάς, χαρακτηριστικά φύτευσης και φροντίδας

Η μηλιά, όχι συνηθισμένη, μεγαλώνει προς τα πάνω, αλλά σέρνεται, ήταν το αποτέλεσμα πολλών πειραμάτων Σιβηρικών κηπουρών, προσπαθώντας συστηματικά να καλλιεργήσουν έναν κήπο με υψηλή παραγωγικότητα δέντρων. Με άλλα λόγια, οι stanzas είναι μηλιές με μικρό μέγεθος, ύψους μόλις μισού μέτρου, με μια τεχνητά διαμορφωμένη κορώνα που απλώνει τα κλαδιά της οριζόντια πάνω από το έδαφος.

Οφέλη από το υφέρπουσα μορφή

Οι μηλιές είναι χαμηλές, ύψους μόλις μισού μέτρου, γεγονός που τους επιτρέπει να προστατεύονται για το χειμώνα. Και στο κλίμα της Σιβηρίας, αποτελεί εγγύηση για την επιβίωση της φύτευσης και τις σταθερές αποδόσεις των δέντρων. Ήδη από 3-4 χρόνια, μπορείτε να πάρετε τα πρώτα φρούτα. Και το ίδιο το δέντρο θα αποφέρει καρπούς για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, εάν η γεωργική τεχνολογία είναι σωστή.

Για ποιες περιοχές συνιστάται η καλλιέργεια

Οι κηπουροί της Σιβηρίας ασχολήθηκαν με την αναπαραγωγή σέρνεται μηλιές ειδικά για να καλλιεργήσουν και να φέρουν οπωροφόρα δέντρα με επιτυχία στη Σιβηρία, με τους χειμώνες με σοβαρούς παγετούς και χιονοπτώσεις.

Ιδιαιτερότητα της καλλιέργειας μήλου stanza σε συνθήκες Σιβηρίας

Εάν ένα θερμόφιλο δέντρο φυτεύεται κάθετα, θα πεθάνει από το κρύο και οι ιδιοκτήτες δεν θα περιμένουν μήλα. Οι τοπικές ποικιλίες επιβιώνουν σε τέτοιες συνθήκες, αλλά δεν διαφέρουν σε καλή γεύση, επιπλέον, είναι μικρές.

σέρνεται μηλιά

Στο κλίμα της Σιβηρίας, είναι δυνατόν να μεγαλώσουμε stanzas, όταν το στέμμα του δέντρου είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος, έτσι ώστε το χιόνι που το κάλυψε να γίνει πραγματική προστασία από σοβαρούς παγετούς. Μόνο από τις υφέρπουσες ποικιλίες μηλιάς, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να περιμένουν καλές συγκομιδές και τα φρούτα τους θα είναι μεγάλα και νόστιμα.

Είναι σημαντική η ποικιλία μήλου;

Ο Stlanz δεν είναι ένας συγκεκριμένος βαθμός. Αυτό είναι το όνομα των καλλιεργημένων μηλιάς, οι κορώνες των οποίων σχηματίστηκαν με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Αυτό μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε ποικιλία. Επιπλέον, ο χρόνος ωρίμανσης για αυτούς μπορεί να είναι διαφορετικός. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζουμε πώς να τα μεγαλώνουμε σωστά.

Κανόνες προσγείωσης

Για να μεγαλώσετε ένα τέτοιο δέντρο, πρέπει να γνωρίζετε τους συγκεκριμένους κανόνες της γεωργικής τεχνολογίας. Έχει τις δικές του λεπτές αποχρώσεις στα δέντρα με ένα ερπυστικό στέμμα.

σέρνεται μηλιά

Προετοιμασία του δενδρυλλίου

Σύμφωνα με τις συστάσεις των έμπειρων κηπουρών, προτιμάται τα φυτά που καλλιεργούνται ειδικά για την περιοχή. Ένα δέντρο μηλιάς στη ρίζα των τοπικών αγριόχοιρων θα ριζώσει καλύτερα. Και μπορείτε να εμβολιάσετε οποιαδήποτε επιλεγμένη ποικιλία. Είναι κατάλληλο ένα δενδρύλλιο ενός έτους με ινώδες ριζικό σύστημα και κορμό 80-100 χιλιοστών. Οι ρίζες του πρέπει να διατηρούνται υγρές. Συνήθως βυθίζονται σε γήινο κουβέντα.

Επιλογή ιστότοπου προορισμού

Δώστε προσοχή στο πόσο προστατευμένη ήταν η περιοχή που έχετε χαρτογραφήσει για το ερπυστικό σπορόφυτο μηλιάς. Θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα λόφο, καλά προστατευμένο από τον διαπεραστικό άνεμο και όχι βάλτο. Είναι υπέροχο εάν το χιόνι αρχίσει να συσσωρεύεται γύρω από το δέντρο και να μην εκραγεί από τον ιστότοπο. Τώρα για το έδαφος. Πρέπει να είναι γόνιμη.

σέρνεται μηλιά

Προετοιμασία του εδάφους και της τρύπας για τη μηλιά

Δεν απαιτείται βαθιά τρύπα, καθώς οι ρίζες της μηλιάς θα καλυφθούν με επιφανειακό έδαφος. 2/3 η τρύπα είναι γεμάτη με χώμα αναμεμειγμένο με χούμο. Η γη χύνεται σε κώνο και οι ρίζες του δενδρυλλίου ισιώνονται ομοιόμορφα κατά τη φύτευση. Καλύπτονται με χώμα, το οποίο πρέπει να συμπιεστεί και να χυθεί με 2-3 κουβάδες νερού.

Ημερομηνίες και σχέδιο αποβίβασης

Οι μηλιές από σχιστόλιθο φυτεύονται το φθινόπωρο και την άνοιξη.

 1. Έναρξη εργασίας τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Με παγετό, τα ριζωμένα δέντρα γέρνουν στο έδαφος, στερεώνοντάς τα με γάντζους. Οποιοδήποτε προστατευτικό υλικό θα καταφύγει. Απαλλάσσονται από στερέωση με τις πρώτες μέρες της άνοιξης, επιτρέποντάς τους να αναπτυχθούν ελεύθερα.
 2. Αλλά ο πιο ευνοϊκός χρόνος για φύτευση είναι οι αρχές της άνοιξης. Η στιγμή επιλέγεται ενώ τα μπουμπούκια δεν έχουν ακόμη ανθίσει. Μετά το πότισμα με τύρφη, χούμο και άλλα υλικά στο χέρι, οι τρύπες γύρω από το δέντρο μαλακώνουν. Και στη νότια πλευρά, ένας σωρός από άχυρο εφαρμόζεται στον κορμό του δενδρυλλίου για την προστασία του φλοιού από το ηλιακό έγκαυμα.

σέρνεται μηλιά

Ετήσιο σχέδιο για τη διαμόρφωση της στανζάς

Τα δενδρύλλια των δέντρων σχιστόλιθου φυτεύονται με διαφορετικούς τρόπους:

 • υπό γωνία 40 ·
 • ευθεία.

Ένα αναρριχητικό δέντρο μηλιάς διασκορπίζει κλαδιά ακριβώς πάνω από το έδαφος. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάθε σκελετικό σουτ να έχει τη δική του κατεύθυνση και επαρκή φωτισμό για να σχηματίσει καλύτερα τα μπουμπούκια φρούτων.

Οι βλαστημένοι βλαστοί είναι περιττοί, επομένως μετατρέπονται σε καρπούς, καρφωμένοι πάνω από το 4-5ο φύλλο. Μόλις αναπτυχθούν νέοι βλαστοί, το τσίμπημα πρέπει να επαναληφθεί.

Το χειμώνα

Η μηλιά καλύπτεται με υλικό προστασίας. Το χιόνι θα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το προστατέψετε από τους παγετούς της Σιβηρίας. Εάν το δέντρο δεν είναι αρκετά καλυμμένο για αυτούς, ο κηπουρός θα πρέπει να το κάνει.

σέρνεται μηλιά

Την άνοιξη

Για να ελευθερώσετε το μη χειμερινό δέντρο μηλιάς, η γη μαζεύεται από τον κορμό της. Οι επιπλέον βλαστοί κόβονται. Είναι πιθανό να μην το κάνετε αυτό, αλλά είναι καλύτερο να το συντομεύσετε κατά το 1/3 της διάρκειας της ετήσιας ανάπτυξης. Και το κάνετε τις πρώτες μέρες της άνοιξης. Αυτό θα κάνει το κλαδί του δέντρου καλά.

Καλοκαίρι

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας που ξεκινά σχηματισμός κορώνας και μηλιά λυγίστε.

Το φθινόπωρο

Όλοι οι αναπτυγμένοι και επιμήκεις βλαστοί πιέζονται στο έδαφος με γάντζους. Ο κορμός πρέπει να γειωθεί 8-10 εκατοστά για να προστατεύσει το κολάρο της ρίζας από το πάγωμα.

σέρνεται μηλιά

Πώς να φροντίζετε σωστά

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις περιπλοκές της φροντίδας για ένα μηλιές.

Κλάδεμα υγιεινής και φροντίδα κορώνας

Ένας αρχάριος κηπουρός θα πρέπει να μελετά ιδιαίτερα προσεκτικά πώς να κλαδεύει οπωροφόρα δέντρα.

Χαρακτηριστικά κλαδέματος

Το κλάδεμα γίνεται συνήθως στις αρχές της άνοιξης. Τα σημεία κοπής καλύπτονται με βερνίκι κήπου και τα νεκρά κλαδιά αφαιρούνται. Εάν το πριόνι είναι αρκετά μεγάλο, χρησιμοποιήστε λαδομπογιά, κόκκινο σίδερο μολύβδου ή ώχρα. Αυτό μπορεί να γίνει τις τελευταίες μέρες της άνοιξης και τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού. Όσο πιο ζεστό, τόσο πιο γρήγορα επουλώνονται οι πληγές. Τα δενδρύλλια κόβονται σε 4 ή 5 μπουμπούκια. Σε αυτήν την περίπτωση, η κορώνα σχηματίζεται από νέα αναδυόμενα νεαρά κλαδιά, τα οποία στερεώνονται οριζόντια με γάντζους. Τα κλαδιά δεν πρέπει να αγγίζουν το έδαφος.

σέρνεται μηλιά

Στόχοι

Γιατί γίνεται το κλάδεμα; Λόγω της ιδιαίτερα πυκνής κορώνας της υφέρπουσας μηλιάς, είναι συχνά:

 • το δέντρο αρχίζει να καρποφορεί αργά.
 • αναπτύσσονται ασθένειες και τα παράσιτα εξαπλώνονται γρήγορα.
 • τα μήλα γίνονται μικρότερα και η γεύση είναι χειρότερη.

Σχέδιο και όροι εργασίας

Το κλάδεμα ξεκινά την άνοιξη, έως ότου ξεκινήσει η διαδικασία ροής χυμού. Οι επαγγελματίες κηπουροί καταφέρνουν να κλαδέψουν τις μηλιές ακόμη και το χειμώνα. Αλλά μην προσπαθήσετε. Το κλάδεμα του φθινοπώρου επιτρέπεται μόνο μετά την πτώση των φύλλων. Και όμως αξίζει να γίνει αυτή την άνοιξη, καθώς το κομμένο σημείο δεν θα έχει χρόνο να επουλωθεί πριν από την έναρξη του παγετού.

κλάδεμα μήλου

Χρονισμός λιπασμάτων

Η μηλιά χρειάζεται τροφή. Κατά τον προσδιορισμό της ποσότητας λιπάσματος, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ηλικία του δέντρου και η περιοχή που καταλαμβάνει. Μετά την ανθοφορία, μπορείτε να ταΐσετε την ελίτ αραιώνοντας ένα μείγμα νιτροφόσκας και χουμικού νατρίου σε νερό. Είναι πολύ πιο εύκολο να μουλιάσετε το πράσινο γρασίδι για ένα υπέροχο πράσινο λίπασμα.

Ταυτόχρονα, τα δέντρα ψεκάζονται με ουρία. Στη συνέχεια, η μηλιά θα λάβει τα απαιτούμενα στοιχεία μέσω των φύλλων.

Το καλοκαίρι, η σίτιση πρέπει να περιέχει άζωτο, φώσφορο και κάλιο. Θα πρέπει να φέρεται αρκετές φορές, κάθε δύο εβδομάδες. Για τη διατροφή του φθινοπώρου, χρησιμοποιούνται ουσίες πλούσιες σε κάλιο και φώσφορο. Τα λιπάσματα αζώτου αντενδείκνυνται.

ψεκασμός δέντρων με ουρία

Πότισμα

Οι πλάκες θα πρέπει να ποτίζονται καλά, αφού είχαν προηγουμένως ανυψώσει τα κλαδιά των δέντρων με στηρίγματα. Από τα τέλη Αυγούστου, το πότισμα πρέπει να είναι περιορισμένο. Αυτό συμβάλλει στην ωρίμανση του ξύλου.

Έλεγχος φορτίου

Το έγκαιρο, υψηλής ποιότητας κλάδεμα δημιουργεί έναν ισχυρό σκελετό. Θα δώσει στο δέντρο τη δυνατότητα να αντέξει το άγχος των μεγάλων αποδόσεων, θα παρέχει στο δέντρο μηλιάς μεγάλα νόστιμα φρούτα πλούσια σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Εμβόλιο

Δεν υπάρχουν διαφορές στον εμβολιασμό του stlanx. Αρκεί να επιλέξετε το σωστό απόθεμα. Κόψτε έναν ετήσιο μίσχο το φθινόπωρο και φυλάξτε το μέχρι την άνοιξη. Ο εμβολιασμός γίνεται σε ένα σκληρό κλαδί, χωρίς να περιμένετε να ανθίσουν τα μπουμπούκια.

σέρνεται μηλιά

Θεραπεία του εδαφικού κύκλου

Στα τέλη του φθινοπώρου, συνιστάται να σκάβετε το έδαφος γύρω από τον κορμό. Συνιστάται επίσης η χρήση του στρώματος με στρώμα έως 5 εκατοστά - ένα υλικό που είναι διαθέσιμο.

Ασθένειες και παράσιτα του stlanes

Μεταξύ των πιο κοινών:

 1. Ψαλίδα φύλλων και φρούτων - συλλέξτε και κάψτε ασθενή φύλλα, ψεκάστε το δέντρο με 1% υγρό Μπορντό.
 2. Moniliosis - καταστρέψτε τα μολυσμένα φρούτα και φύλλα, το φθινόπωρο, συλλέξτε όλα τα μήλα και τα φύλλα που παραμένουν στο δέντρο και χρησιμοποιήστε υγρό ή χλωριούχο χαλκό Bordeaux.

Τα ποντίκια αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τις μηλιές. Αλλά μπορείτε να τα πολεμήσετε με επιτυχία.

ασθένεια μηλιάς

Προστασία τρωκτικών

Ο ευκολότερος τρόπος είναι το δηλητήριο. Μπορεί να προστεθεί σε ένα ασβεστωμένο μείγμα, συσκευασμένο σε πλαστικά μπουκάλια και αφεθεί στο έδαφος από τον κορμό του δέντρου. Τα τρωκτικά δεν τους αρέσουν οι έντονες μυρωδιές και η έντονη μυρωδιά του γρασιδιού που είναι δεμένη με κλαδιά μήλου θα πρέπει να τα τρομάξει. Εναλλακτικά, καλύψτε το δέντρο με κλαδιά ερυθρελάτης. Οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους είναι αρκετά αποτελεσματική.

Ασβεστόνερο

Αυτή η διαδικασία απαιτείται για τη μηλιά το φθινόπωρο. Το διάλυμα παρασκευάζεται από ασβέστη, πηλό και πάστα (το φρέσκο ​​mullein μπορεί να παίξει το ρόλο του). Εφαρμόζοντας τη λύση στα κλαδιά του μίσχου και των σκελετών, προστατεύετε τον κορμό του δέντρου από τον ήλιο και από κάθε είδους παράσιτα, όπως κουτάβια και αυγά εντόμων.

διάλυμα ασβέστη

Έλεγχος ζιζανίων

Το βαθύ σκάψιμο θα είναι κατάλληλο το φθινόπωρο. Η χαλάρωση και η στρώση θα βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, το έδαφος πρέπει να παραμένει καθαρό και απαλλαγμένο από ζιζάνια.

Πώς να καταφύγετε για το χειμώνα;

Για να καλύψουν το στέμμα, οι κηπουροί χρησιμοποιούν μονωτικά υλικά και τι θα είναι διαθέσιμο:

 • κλαδιά ερυθρελάτης?
 • ξηρό φύλλωμα;
 • γη;
 • χιόνι.

σέρνεται μηλιά

Μόλις έρθουν ζεστές μέρες, η μόνωση πρέπει να αφαιρεθεί.

Rootstocks για stanza

Για τις μηλιές stanza, οποιαδήποτε ποικιλία μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο ενός ριζικού αποθέματος. Το κύριο πράγμα δεν είναι εύθραυστο και ανθεκτικό.

Αναπαραγωγή

Αρκεί να σκάβουμε τη σταντζάδα της μηλιάς έτσι ώστε οι μικρές ρίζες να σχηματίζονται στο σημείο όπου το κλαδί αγγίζει το έδαφος.Συνήθως γίνεται μια μικρή τομή στο κλαδί, εμβαθύνει στο έδαφος και στερεώνεται με ένα συρματόσχοινο. Πασπαλίζουμε με τη γη στην κορυφή και το νερό μερικές φορές την εβδομάδα. Το φθινόπωρο, το μητρικό κλάδο μπορεί να αποκοπεί και ένα νέο μέρος μπορεί να διατεθεί στο ριζωμένο φυτό. Μια άλλη μέθοδος αναπαραγωγής είναι ο εμβολιασμός.

Αυξανόμενα σφάλματα

Εάν ο σκελετός έχει πάρει λάθος σχήμα, θα πρέπει να το διορθώσετε. Για να γίνει αυτό, οι αναπτυσσόμενοι βλαστοί γέρνουν στο πλάι και καρφώνονται κυριολεκτικά στο έδαφος με γάντζους.

σέρνεται μηλιά

Αιτίες στειρότητας στειρότητας

Όταν αγοράζετε ένα δενδρύλλιο μηλιάς, να είστε περίεργοι όταν το δέντρο αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Εάν επιλέξατε μια πρώιμη ποικιλία, περιμένετε για τη συγκομιδή μετά από 3-4 χρόνια, εάν η καθυστερημένη - 8.

Δεν μπορεί να αναμένεται άφθονη καρποφορία εάν:

 • η προσγείωση δεν είναι σωστή.
 • το στέμμα σχηματίστηκε κατά παράβαση των κανόνων.
 • δεν ακολουθήθηκαν οι γεωργικές πρακτικές ·
 • η ποικιλία δεν αναπτύσσεται στη Σιβηρία.

Τρόποι για να σώσετε μια παγωμένη μηλιά

Εάν παρατηρήσετε ότι το αρνί έχει υποστεί πικρούς παγετούς, λάβετε αμέσως δράση.

Κύρια σημεία:

 • μικρά λευκά φύλλα?
 • εξασθενημένη κατάσταση κατά την περίοδο της ανθοφορίας της άνοιξης.

Για να σώσετε το δέντρο, απαιτείται αναζωογονητικό κλάδεμα. Ως αποτέλεσμα, το νέο ξύλο θα εμφανιστεί πολύ σύντομα, η μηλιά θα επαναφέρει τις λειτουργίες της. Δεν είναι εύκολο να καλλιεργηθεί ένα τόσο θερμό δέντρο όπως η μηλιά στη Σιβηρία. Και να περιμένουμε ευγενείς συγκομιδές από αυτήν - και ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, οι τοπικοί κηπουροί έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν το κλίμα της Σιβηρίας, όταν οι χειμώνες είναι ιδιαίτερα κρύοι και οι παγετοί συχνά επιστρέφουν την άνοιξη. Και αυτή η θερμοφιλική κουλτούρα ευχαριστεί τους Σιβηρούς με άφθονες συγκομιδές.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι