Περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας, της φύτευσης και της καλλιέργειας της κερασιάς

Η πρώιμη χειμερινή ποικιλία μήλου Vishneva αποκτήθηκε με τη διέλευση του Antonovka biasa και του Pepin Shafranny. Έφεραν τους VNIIS. Michurin, οι δημιουργοί της ποικιλίας είναι οι κτηνοτρόφοι Z. I. Ivanova, V. K. Zaets, S. I. Isaev και G. A. Lobanov. Το μηλιές Vishnevoe είναι κατάλληλο για καλλιέργεια στις νότιες περιοχές της Κεντρικής Ρωσίας - Tambov, Kursk, Lipetsk, Voronezh.

Περιεχόμενο

Περιγραφή ποικιλίας

Το Apple-tree Vishnevoe είναι μια μεγάλη απόδοση μεσαίας χειμερινής ανθεκτικότητας. Είναι επιρρεπές σε κατάψυξη σε ένα εύκρατο ηπειρωτικό κλίμα με σχετικά ήπιο, χιονισμένο χειμώνα (οι αρνητικές θερμοκρασίες κυμαίνονται στο επίπεδο -8 ... -11˚С). Αντέχει στους παγετούς έως -27 ˚С.

κεράσι μηλιάς

Μορφολογία δέντρων

Η μηλιά κερασιάς ανήκει στο είδος μεσαίου μεγέθους, ύψους έως και 2-3 μέτρων, οι ρίζες βρίσκονται σε βάθος 50-60 cm.

Στέμμα και κλαδιά

Το δέντρο έχει ένα στρογγυλεμένο, μεσαίου φύλλου στέμμα με διάμετρο 1,5-2 μ. Τα κλαδιά αναπτύσσονται σχεδόν οριζόντια σε σχέση με το έδαφος, βρίσκονται σε συμπαγή τοποθεσία.

Κορμός

Το στέλεχος, τα κλαδιά και οι βλαστοί της μηλιάς καλύπτονται με ένα άσχημο, πυκνό φλοιό με έντονο σκούρο κεράσι.

μορφολογία δέντρων

Φύλλωμα

Τα φύλλα είναι λεία, ωοειδή, ελαφρώς εφηβικά στο πίσω μέρος, έχουν λεπτή οδοντωτή άκρη. Οι μίσχοι μεσαίου μήκους, ελαστικοί, χρωματισμένοι στη βάση, αναπτύσσονται σε βλαστούς με οξεία γωνία.

Διαφυγές

Το δέντρο Vishnevoe δίνει ευθείες βλαστούς μεσαίου μήκους και πάχους, με συντομευμένα εσωτερικά σημεία και χαρακτηριστικό χρώμα κερασιάς, καλυμμένο με πολλές μικρές φακές.

Νεφρό

Οι μεσαίου μεγέθους μπουμπούκια σχηματίζονται στο τέλος των ετήσιων κλαδιών και λόγχων φρούτων. Φοβούνται τους επιστρεφόμενους παγετούς της άνοιξης.

κωνικό σχήμα

Λουλούδια

Τα άνθη κερασιάς είναι μεσαίου μεγέθους, σχηματίζουν ταξιανθίες 4 τεμαχίων. Λευκά ή κρεμώδη ωοειδή πέταλα, στίγματα από pistils και στήμονες έχουν το ίδιο ύψος.

Καρπός

Τα μήλα Vishnevoe έχουν κανονικό στρογγυλό ή ελαφρώς κωνικό σχήμα και λεπτό δέρμα. Τα φρούτα είναι μεγάλα, αναπτύσσονται σε 110-140 γραμμάρια, είναι κιτρινοπράσινα στο στάδιο της τεχνικής ωριμότητας. Μόλις φτάσουν σε πλήρη ωριμότητα, αποκτούν σταδιακά μια κόκκινη απόχρωση βατόμουρου. Ο πολτός έχει πυκνή δομή, γλυκό, ζουμερό, με ελαφρά οξύτητα και ασθενές άρωμα.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας, της φύτευσης και της καλλιέργειας της κερασιάς

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Η ποικιλία μήλου Vishnevoe διακρίνεται από την καλή απόδοση και τις ιδιότητες του καρπού. Τα ακόλουθα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά:

 • κανονικότητα της καρποφορίας?
 • φωτεινή εμφάνιση των φρούτων?
 • Τα φρούτα είναι ανθεκτικά στη μεταφορά, έχουν καλή ποιότητα διατήρησης.

Τα μειονεκτήματα της ποικιλίας περιλαμβάνουν χαμηλή ανοσία στον παγετό, την ξηρασία και τις ασθένειες.

Υποείδος

Μεσαίου μεγέθους είδη μήλων καλλιεργούνται με εμβολιασμό μοσχευμάτων σε απόθεμα μέτριας ανάπτυξης. Η συμπαγής του δέντρου σάς επιτρέπει να το μεγαλώνετε σε μικρές περιοχές, χωρίς δυσκολία στη συγκομιδή.

κανονικότητα της καρποφορίας

Επιλογή στήλης

Οι στήλες της μηλιάς έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς. Ένα κοντό δέντρο που καλύπτεται με φρούτα φαίνεται εντυπωσιακό, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Χαρακτηρίζεται από έναν παχύτερο κορμό, χαμηλό ύψος, λιγότερα πλευρικά κλαδιά που αναπτύσσονται κατά μήκος του κορμού. Το στέλεχος και τα κλαδιά της μηλιάς καλύπτονται πυκνά με ετήσιους κοντούς βλαστούς, στους οποίους σχηματίζονται φρούτα. Το συμπαγές στέμμα μιας τέτοιας στήλης είναι πιο εύκολο να προστατευτεί από τον παγετό το χειμώνα. Ένα δέντρο της ποικιλίας Cherry αποδίδει καρπούς από το 2-3ο έτος.

Κεράσι νωρίς το χειμώνα

Ένα μεσαίου μεγέθους μηλιά είναι ένα λεπτό φυτό που χρειάζεται προσεκτική φροντίδα και σίτιση. Η επιφανειακή θέση του ριζικού συστήματος επιτρέπει τη φύτευση ενός δέντρου με σχετικά ρηχά υπόγεια ύδατα. Προκειμένου να αποφευχθεί η πτώση του δέντρου κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων ή μαλάκωμα του εδάφους κατά τη διάρκεια βροχών, πρέπει να είναι δεμένο με ειδικά στηρίγματα. Η καρποφορία της μηλιάς ξεκινά από τον 5ο χρόνο.

είδος φρούτου

Χαρακτηριστικά της ποικιλίας Vishnevoe

Όταν πραγματοποιούνται όλα τα αγροτεχνικά μέτρα, η μηλιά κερασιάς ζει κατά μέσο όρο για 10-15 χρόνια, μετά τα οποία οι φυτεύσεις πρέπει να ενημερωθούν. Σε σύγκριση με τις ψηλές ποικιλίες, αντέχει καλύτερα το κρύο, είναι πιο ανθεκτικό στις ασθένειες, τα φρούτα του είναι μεγαλύτερα και πιο γλυκά.

Γονιμοποίηση

Η ποικιλία Vishnevoe είναι αυτο-γόνιμη και απαιτεί φυτά επικονίασης. Κατάλληλο για αυτό το σκοπό:

 • Pepin Saffron.
 • Βόρειο Σινάπ.
 • Αντωνόβκα συνηθισμένο.

αγροτεχνικά μέτρα

Ανάπτυξη

Η ανάπτυξη των ετήσιων βλαστών εξαρτάται από τη φροντίδα - πότισμα, ντύσιμο και σωστό κλάδεμα. Κατά μέσο όρο, τα νέα κλαδιά μεγαλώνουν έως και 15 cm.

Πρώιμη ωριμότητα

Η συλλογή των φρούτων Vishnevoe ξεκινά τον Σεπτέμβριο στο στάδιο της αφαιρούμενης ωρίμανσης. Φτάνουν σε πλήρη ωριμότητα σε 2 εβδομάδες. Τα φρούτα αποθηκεύονται για 5 μήνες χωρίς απώλεια εμπορευσιμότητας.

Υψηλές αποδόσεις

Η μηλιά αποδίδει καρπούς ετησίως και άφθονα. Από ένα φυτό, συμπεριλαμβανομένου ενός ενήλικα, μπορείτε να πάρετε έως και 150 κιλά μιας σοδειάς με κατάλληλη φροντίδα.

η μηλιά φέρνει καρπούς

Ανθεκτικό στον παγετό

Η ποικιλία Vishnevoe χαρακτηρίζεται από μέτρια αντοχή στον παγετό, δεν είναι κατάλληλη για καλλιέργεια σε περιοχές με σοβαρούς χειμώνες. Οι νεαροί βλαστοί και τα μπουμπούκια είναι πιο ευαίσθητα στην κατάψυξη, η οποία αναπόφευκτα επηρεάζει την απόδοση. Τα λουλούδια φοβούνται τους επαναλαμβανόμενους παγετούς. Το εργοστάσιο αναρρώνει καλά μετά από ψυχρή ζημιά.

Αντοχή σε ασθένειες και παράσιτα

Τα δέντρα μηλιάς Vishnevoe έχουν καλή αντοχή στην ψώρα, έναντι άλλων ασθενειών - κυτταροσπόρωση, σήψη φρούτων και παράσιτα, πρέπει να ληφθούν κατάλληλα μέτρα.

αντοχή στον παγετό

Apple Cherry - περιγραφή

Τα μεγάλα φρούτα βρίσκονται σε έναν κοντό, παχύ μίσχο. Η χοάνη μεσαίου βάθους στερείται του «σκουριασμένου» χαρακτηριστικού επίστρωσης πολλών ποικιλιών. Το πιατάκι είναι μικρό, με ένα κλειστό, χωρίς πτώση κύπελλο. Το κουτί σπόρου περιέχει μεγάλους, ημι-ανοιχτούς θαλάμους. Οι σπόροι είναι μικρού χρώματος, σκούρο κεράσι.

Η γεύση και το άρωμα των μήλων

Τα φρούτα μήλου κερασιάς έχουν λευκό, τραγανό, ζουμερό πολτό με λεπτή γεύση επιδόρπιο και αρμονικό συνδυασμό σακχάρων και οξέων. Το άρωμα είναι αδύναμο.

παχύ στέλεχος

Ευεργετικά χαρακτηριστικά

Τα μήλα έχουν θετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Η παρουσία αντιοξειδωτικών τους δίνει τη δυνατότητα να αναζωογονήσουν το σώμα, να αναστέλλουν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων. Η τακτική κατανάλωση μήλων έχει τονωτικό αποτέλεσμα:

 • βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και καρδιαγγειακού συστήματος.
 • οδηγεί σε μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
 • βοηθά στην εξάλειψη τοξικών ουσιών και επιβραδύνει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.
 • ομαλοποιεί το πεπτικό σύστημα.

κόκκινα φρούτα

Περιεκτικότητα σε μήλο σε θρεπτικά συστατικά

Ο καρπός έχει χαμηλές θερμίδες (48 kcal), ενώ έχει υψηλή θρεπτική αξία:

ΒιταμίνεςΠεριεχόμενο

mg / 100 g

ΟρυκτάΠεριεχόμενο

mg / 100 g

ΚΑΙ0,005Γα16
ΣΕ 10,03ΠΡΟΣ ΤΟ278
ΣΤ 20,02Φε2,5
ΣΤΙΣ 50,07Ζν0,15
ΣΤΙΣ 60,08Μαζ9
Στο 90,002Π11
ΑΠΟ10μικρό5
μι0,0002Κλ2
ΠΡΟΣ ΤΟ0,002σι0,25
RR0,3

βιταμίνες σε ένα αρχείο καταγραφής

Τα οφέλη και οι βλάβες της κατανάλωσης φρούτων

Ένα φρέσκο ​​μήλο καλύπτει την καθημερινή ανάγκη του οργανισμού για βιταμίνες και μέταλλα κατά 20%. Είναι καλύτερα να τα τρώτε μαζί με τη φλούδα, η οποία περιέχει πολλές φυτικές ίνες. Ο καρπός είναι υποαλλεργικός, μπορεί να εισαχθεί με ασφάλεια στην παιδική διατροφή από την παιδική ηλικία εισάγοντας τον σε συμπληρωματικά τρόφιμα. Οι διαβητικοί πρέπει να είναι προσεκτικοί. Υπάρχουν λίγες αντενδείξεις για την κατανάλωση μήλων, που σχετίζονται με ατομική δυσανεξία στο προϊόν, επιδείνωση του στομάχου και των εντερικών ελκών.

Μαγειρικές συνταγές

Τα φρούτα από κεράσι μήλο μπορούν να καταναλωθούν φρέσκο, χυμό συμπιεσμένο, κομπόστες, ποτά φρούτων, ζελέ, που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή αρτοσκευασμάτων και ζεστών πιάτων, κονσέρβες για μακροχρόνια αποθήκευση.

Φάε φρεσκα

Φύτευση δενδρυλλίων

Για την κερασιά, θα πρέπει να επιλέξετε μια καλά φωτισμένη ηλιόλουστη περιοχή με εύφορο έδαφος και την απουσία της πιθανότητας στασιμότητας του λιωμένου ή του νερού της βροχής. Το δέντρο αναπτύσσεται καλά και αποδίδει καρπούς σε μαύρο χώμα, αμμώδη αργαλειό και αργαλειό με χαμηλό επίπεδο οξύτητας. Η τοποθεσία θα πρέπει να προστατεύεται καλά από ανέμους όπου δεν εκτοξεύεται χιόνι για να διευκολύνεται το χειμώνα στο δέντρο.

Προετοιμασία ενός οικοπέδου για αποβίβαση

Το φθινόπωρο, ο ιστότοπος έχει σκάψει, τα ζιζάνια αφαιρούνται. Η άμμος, το πριονίδι, το φυτικό χούμο ή το λίπασμα προστίθενται σε πυκνό, βαρύ έδαφος. Τα ελαφρά αμμώδη εδάφη γίνονται βαρύτερα προσθέτοντας πηλό, τύρφη, σάπια κοπριά και τέφρα.

τοποθεσία προσγείωσης

Σήμανση πλοκής

Όταν φυτεύετε μηλιές της ποικιλίας Vishnevoe, η απόσταση μεταξύ των φυτών στη σειρά πρέπει να είναι τουλάχιστον 3,5 μέτρα και μεταξύ σειρών - περίπου 4,5 μέτρα. Τα στήλη φυτεύονται σύμφωνα με το σχήμα 1 x 1 μέτρου. Εάν δεν παρατηρηθεί η απόσταση, είναι πιθανό το δέντρο να μην έχει θρεπτικά συστατικά και ηλιακό φως, γεγονός που θα οδηγήσει σε επιδείνωση της ποιότητας και του όγκου της καλλιέργειας, μείωση της ανοσίας και μεγαλύτερη ευαισθησία στις ασθένειες.

Προετοιμασία του εδάφους

Για τον εμπλουτισμό του εδάφους, 30 κιλά εύφορου εδάφους, τύρφης και σάπιας κοπριάς πρέπει να προστεθούν απευθείας στο λάκκο. Θα ήταν επίσης καλό να προσθέσετε μια λίβρα τέφρας ξύλου, 125 g θειικού καλίου και 400 g υπερφωσφορικού.

ανθισμένο λουλούδι

Διαστάσεις λάκκων προσγείωσης

Η υγεία του φυτού εξαρτάται από την προετοιμασία του λάκκου φύτευσης · ​​πρέπει να είναι ένα διατροφικό σύμπλεγμα για το δενδρύλλιο. Το βάθος και η διάμετρος του πρέπει να είναι 70 εκ. Εάν τα υπόγεια ύδατα βρίσκονται πάνω από 1,5 μέτρα από την επιφάνεια, είναι απαραίτητο να κάνετε ανύψωση και μόνο τότε να σκάψετε μια τρύπα.

Επιλογή δενδρυλλίων

Τα φυτά πρέπει να αγοράζονται από αξιόπιστους καλλιεργητές. Τα δείγματα ηλικίας 1-2 ετών ριζώνουν καλύτερα. Όταν επιλέγετε ένα νεαρό δέντρο μηλιάς για φύτευση, θα πρέπει να το επιθεωρήσετε. Οι ρίζες πρέπει να είναι άθικτες, απαλλαγμένες από αναπτύξεις, ελαστικές και όχι εύθραυστες. Το φυτό πρέπει να είναι χωρίς ζημιές και τα φύλλα, κάτω από το φλοιό να έχουν πράσινο χρώμα.

μεγάλα φρούτα

Πότε να προσγειωθείτε

Είναι καλύτερο να φυτέψετε μηλιές στις αρχές της άνοιξης ή στα μέσα του φθινοπώρου.Την άνοιξη, θα πρέπει να περιμένετε τη στιγμή που ο κίνδυνος παγετού έχει περάσει, αλλά δεν πρέπει να καθυστερήσετε, οι μπουμπούκια στο δενδρύλλιο δεν πρέπει να ανθίσουν. Εάν αργήσετε με την άνοιξη, το νεαρό δέντρο θα βλάψει πολύ και θα υποφέρει από ηλιακό έγκαυμα. Το φθινόπωρο, συνιστάται η φύτευση μηλιάς στα μέσα Οκτωβρίου, 2 εβδομάδες πριν από τον παγετό... Τα σπορόφυτα με κλειστό ριζικό σύστημα μπορούν να τοποθετηθούν στο έδαφος από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο - θα ριζωθούν εύκολα. Οι ρίζες δεν πρέπει να κόβονται.

Ακολουθία αποβίβασης

Αλγόριθμος προσγείωσης:

 1. Πρέπει να σκάψετε μια τρύπα σε ένα μέρος που έχει προετοιμαστεί εκ των προτέρων · συνιστάται να τοποθετήσετε ένα στρώμα αποστράγγισης μικρών πετρών ή σπασμένων τούβλων στο κάτω μέρος.
 2. Γεμίστε το έως το μισό με εύφορο έδαφος και λιπάσματα.
 3. Στερεώστε ελαφρώς το στήριγμα για το δέντρο στο πλάι της μέσης.
 4. Τοποθετήστε το σπορόφυτο της μηλιάς σε μια τρύπα έτσι ώστε το κολάρο της ρίζας να υψώνεται πάνω από το επίπεδο του εδάφους, να το καλύπτετε με τη γη και να το δένετε σε ένα στήριγμα.
 5. Ποτίστε άφθονα το φυτό.

τεράστιες δέσμες

Αγροτεχνικά έργα

Η τεχνολογία καλλιέργειας της μηλιάς Cherry στοχεύει στην εξασφάλιση υψηλής απόδοσης. Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη φροντίδα των φυτών, τον εμπλουτισμό του εδάφους και τον έλεγχο των παρασίτων.

Κόψτε και διαμορφώστε την κορώνα

Το κλάδεμα της Apple στοχεύει να δημιουργήσει ένα συμπαγές στέμμα. Ο κεντρικός κορμός πρέπει να επικρατήσει σε ισχύ έναντι των υπόλοιπων κλαδιών. Εάν ένας σκελετικός κλάδος αρχίσει να αναπτύσσεται μαζί με τον κεντρικό αγωγό, πρέπει να μειωθεί σε 2-3 μπουμπούκια. Με τη βοήθεια του κλαδέματος, ρυθμίζουν την κατεύθυνση ανάπτυξης των κλαδιών της μηλιάς, η αραίωση εξασφαλίζει επαρκή παροχή φωτός σε όλα τα μέρη της κορώνας. Αυτή η εκδήλωση πρέπει να πραγματοποιείται τακτικά, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Οι κλάδοι πρέπει να διαγραφούν:

 • άρρωστος, σπασμένος, παγωμένος, επηρεασμένος σοβαρά από παράσιτα.
 • αυξάνεται κάθετα ή σε οξεία γωνία προς τον κορμό ·
 • τέμνονται, μεγαλώνουν και κατευθύνονται προς τον κορμό?
 • Τα ισχυρά άνω κλαδιά της μηλιάς συντομεύονται, αφήνοντας 2-4 μπουμπούκια.
 • λύκος πυροβολεί, πυροβολεί στον κορμό και από τις ρίζες.

σχηματισμένο στέμμα

Φροντίδα επικονίασης

Την άνοιξη, η μηλιά ανθίζει άφθονα και καρποφορεί. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της μελλοντικής συγκομιδής, οι ταξιανθίες αραιώνονται, αφήνοντας 2-3 λουλούδια το καθένα. Τα αδύναμα κλαδιά φρούτων στη σκιά αφαιρούνται επίσης. Μετά το σχηματισμό των ωοθηκών, η αραίωση επαναλαμβάνεται, αφαιρώντας τις κατεστραμμένες, αδύναμες, παραμορφωμένες, σκιασμένες. Την άνοιξη, συνιστάται να ξεπλυθούν οι κορμοί της μηλιάς, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην προστασία του φλοιού από την υπερθέρμανση το καλοκαίρι.

Πότισμα

Οι μηλιές πρέπει να ποτίζονται 4 φορές το καλοκαίρι - άφθονα και σε μια συγκεκριμένη στιγμή:

 1. πριν από την εκκόλαψη
 2. 2-3 εβδομάδες μετά την ανθοφορία.
 3. 2-3 εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή.
 4. κατά την προετοιμασία μιας μηλιάς για το χειμώνα, τον Οκτώβριο.

Ένας δημοφιλής οιωνός ισχυρίζεται ότι όσο περισσότεροι κάδοι νερού πρέπει να χύνονται στις ρίζες μιας μηλιάς.

φρούτα για συλλογή

Προστασία ασθενειών

Η μηλιά είναι επιρρεπής σε μόλυνση από ιούς και μύκητες. Τα πιο συνηθισμένα είναι το ωίδιο, η ψώρα, η σήψη, η κυτταροπόρωση, η βακτηρίωση. Η αραίωση της κορώνας, η αποστράγγιση και η χαλάρωση του εδάφους, η έγκαιρη απομάκρυνση των προσβεβλημένων τμημάτων του φυτού συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών.

Συνιστάται να ψεκάσετε μηλιές με μυκητοκτόνα, αντιβακτηριακές ενώσεις, θειικό χαλκό, μείγμα Bordeaux 3-4 φορές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Υδατικά διαλύματα ορυκτών λιπασμάτων - 15% άλας καλίου, 10% νιτρικό αμμώνιο, 10% θειικό αμμώνιο, τα οποία ψεκάζονται σε δέντρα - βοηθούν καλά στην καταπολέμηση των μυκήτων.

Τα εντομοκτόνα είναι αποτελεσματικά κατά των εντόμων - "Aktara", "Karate", "Confidor", "Arrivo". Η μηλιά επεξεργάζεται επανειλημμένα - κατά τη διάρκεια του πρηξίματος των μπουμπουκιών, μετά την ανθοφορία, κατά την ωρίμανση των φρούτων. Από τις λαϊκές θεραπείες, χρησιμοποιούν αφέψημα του elderberry, καλέντουλας, καπνού, διαλύματος σαπουνιού.

Οι θεραπείες δηλητηριάσεων πρέπει να διακόπτονται ένα μήνα πριν από τη συγκομιδή.

όμορφο κλαδί

Λίπασμα

Για την καλή ανάπτυξη της μηλιάς Vishnevoe και την αύξηση της απόδοσης, το έδαφος στον κύκλο κοντά στον κορμό χαλαρώνει τακτικά και αφαιρούνται τα ζιζάνια.Το ντύσιμο με σύνθετα ορυκτά λιπάσματα θα πρέπει να ξεκινήσει από το δεύτερο έτος, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και τη γονιμοποιημένη περιοχή. Επίσης, ως κορυφαία σάλτσα, ιλύς, περιττώματα πουλιών, κοπράνων τύρφης ή λιπάσματος φυτών εισάγονται στις ρίζες της μηλιάς.

Ωρίμανση

Κατά την ωρίμανση των καρπών της μηλιάς Cherry, πρέπει να προσέχετε την ασφάλεια των κλαδιών, τα οποία μπορεί να σπάσουν υπό φορτίο. Αυτά που βρίσκονται σε οξεία γωνία προς τον κορμό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτό. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με την τοποθέτηση στηριγμάτων ή με γραβάτα σε συρματόσχοινο στερεωμένο στον κορμό.

ωρίμανση

Καρποφορία

Κατά τη διάρκεια της καρποφορίας της ποικιλίας Vishneva, συνιστάται να φυτέψετε μπιζέλια, μουστάρδα, αλφάλφα στους διαδρόμους, τα οποία θα πάρουν υπερβολική υγρασία, χωρίς να επιτρέπεται η μηλιά να μεγαλώνει, στη συνέχεια η πράσινη μάζα μπορεί να κοπεί και να ενσωματωθεί στο έδαφος. Τον Αύγουστο είναι χρήσιμο να καλύψετε τους κορμούς με ένα μείγμα από 4 μέρη πηλού, 1 μέρος μουλεϊν και 1 μέρος τέφρας, αραιωμένο με τη συνοχή της υγρής ξινής κρέμας. Μπορείτε να προσθέσετε 0,5 φλιτζάνια καρβαμίδης και 3 δισκία μικροστοιχείων στη σύνθεση.

Συγκομιδή

Τα φρούτα από τη μηλιά Cherry συλλέγονται όταν φτάσουν σε αφαιρούμενη ωριμότητα, όταν αποκτούν το χρωματικό χαρακτηριστικό της ποικιλίας και παύουν να αυξάνουν το βάρος. Εάν τα φρούτα δεν αφαιρεθούν εγκαίρως, θα αρχίσουν σύντομα να πέφτουν στο έδαφος.

αφαιρούμενη ωριμότητα

Διάλεγμα φρούτων

Αφαιρέστε τα μήλα από ένα δέντρο σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες:

 • η καλύτερη ώρα είναι νωρίς το πρωί, μετά την ψύξη των φρούτων τη νύχτα.
 • μετακινηθείτε από τα κάτω κλαδιά της μηλιάς προς τα πάνω.
 • ενεργήστε προσεκτικά, αποφεύγοντας τη ζημιά στα φρούτα όταν αφαιρεθούν από το κλαδί και τοποθετηθούν σε δοχείο.
 • δεν μπορείτε να μαζέψετε κατά τη διάρκεια της βροχής ή αμέσως μετά το πότισμα - τα μήλα πρέπει να είναι στεγνά.
 • μετά τη συλλογή, πρέπει να κρυώσουν στους +4 ˚С.

Αποθήκευση και μεταφορά

Τα μήλα μπορούν να μεταφερθούν με οποιονδήποτε τύπο μεταφοράς, η οποία παρέχει προστασία από θερμοκρασίες κάτω από 0 ˚С και ατμοσφαιρική βροχόπτωση.

Διάλεγμα φρούτων

Τα φρούτα της ποικιλίας Vishnevoe αποθηκεύονται για έως και 5 μήνες, υπό τις υποχρεωτικές προϋποθέσεις:

 • Οι καρποί πρέπει να συλλέγονται στο στάδιο της τεχνικής ωριμότητας. Τα άγουρα και υπερβολικά μήλα αποθηκεύονται ελάχιστα, η σάρκα σκοτεινιάζει γρήγορα.
 • Το πότισμα και η λίπανση πρέπει να σταματήσουν 2-3 εβδομάδες πριν από τη συλλογή.
 • Αμέσως μετά τη συγκομιδή, τα φρούτα πρέπει να ψύχονται στους +4 ˚С.
 • Τα μήλα τυλιγμένα σε λαδωμένο χαρτί υγείας αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Η βέλτιστη θερμοκρασία αποθήκευσης είναι + 2… + 4 ˚С. Όταν φυλάσσεται χωρίς ειδική ψύξη, η ποιότητα διατήρησης των φρούτων είναι στο μισό.

Χαρακτηριστικά της ανάπτυξης στις περιοχές

Όταν επιλέγετε μια ποικιλία από μηλιές κερασιάς, θα πρέπει να μάθετε αν είναι κατάλληλο για καλλιέργεια σε αυτήν την περιοχή. Το φυτό χαρακτηρίζεται από χαμηλή αντοχή στον παγετό, η φύτευση σε κρύες περιοχές - στη Σιβηρία, στα Ουράλια - δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, το δέντρο μπορεί ακόμη και να πεθάνει.

αυξάνεται σε περιοχές

Προάστια της Μόσχας

Το εύκρατο ηπειρωτικό κλίμα της Περιφέρειας της Μόσχας στο σύνολό του επιτρέπει την καλλιέργεια της μηλιάς Vishnevoe. Αλλά το φυτό πρέπει να προστατεύεται από τους διαπεραστικούς κρύους ανέμους το χειμώνα και τους παγετούς της άνοιξης που καταστρέφουν τα λουλούδια. Τα δέντρα πρέπει να καλύπτονται.

Μεσαία λωρίδα

Στις αρχές του χειμώνα, η ποικιλία μήλου Vishneva ανθεκτική στον παγετό αναπτύσσεται καλύτερα στις νότιες περιοχές της κεντρικής Ρωσίας. Με την κατάλληλη φροντίδα και μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία του φυτού από τα δυσμενή φυσικά φαινόμενα, είναι δυνατόν να αναπτυχθεί σε όλη την επικράτεια της Μέσης Ζώνης και να επιτευχθεί καλή συγκομιδή.

Ανθεκτική στον παγετό ποικιλία

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι