Περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας μήλου Yubilyar, φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

Για αρχάριους που απλώς σχεδιάζουν να καλλιεργήσουν έναν οπωρώνα, συνιστάται να προσεγγίσετε προσεκτικά την επιλογή των ποικιλιών. Πρέπει να δοθεί προσοχή στο μήλο Yubilyar, το οποίο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Με ελάχιστη συντήρηση, το δέντρο σίγουρα θα σας ευχαριστήσει με μια συγκομιδή ζουμερών νόστιμων φρούτων.

Περιεχόμενο

Ιστορικό αναπαραγωγής της ποικιλίας

Η ποικιλία είναι σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών. Η μηλιά Yubilyar εκτράφηκε από το All-Russian Research Institute που ειδικεύεται στις καλλιέργειες φρούτων. Η ποικιλία αποκτήθηκε με τη διέλευση των Golden Delicious και Floribunda. Λόγω των πολυάριθμων θετικών ιδιοτήτων του, γρήγορα κέρδισε δημοτικότητα μεταξύ ερασιτεχνών κηπουρών και επαγγελματιών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ο ήρωας της ημέρας έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες ποικιλίες, αλλά υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

  • γεύση φρούτων
  • ρυθμός ανάπτυξης;
  • αντοχή στον παγετό, τη θερμότητα, τις ασθένειες.

Μεταξύ των ελλείψεων, υπάρχει μια μικρή περίοδος αποθήκευσης για τα φρούτα (όχι περισσότερο από ένα μήνα ακόμη και σε δροσερές συνθήκες), μια μεγάλη περίοδος από τη φύτευση έως την πλήρη καρποφορία (έως επτά χρόνια).

Εξωτερικά χαρακτηριστικά του δέντρου

Πριν αγοράσετε ένα δενδρύλλιο, συνιστάται να μελετήσετε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του μήλου Anniversary. Υπάρχουν λίγες ειδικές διαφορές από άλλες ποικιλίες, αλλά είναι καλύτερο να εξοικειωθείτε με αυτές εκ των προτέρων, αυτό θα διευκολύνει τη φροντίδα.

μηλιά

Ύψος βαρελιού

Ο ήρωας της ημέρας είναι μεσαίου ύψους. Το ύψος ενός δέντρου ενηλίκων δεν υπερβαίνει τα 5 μέτρα, το οποίο είναι κατάλληλο για τη συγκομιδή.

Μέγεθος κορώνας

Το στέμμα είναι λεπτό, έχει στρογγυλεμένο σχήμα. Η διάμετρος δεν υπερβαίνει τα 4 μ. Τα κλαδιά είναι ελαφρώς καμπύλα, τοποθετημένα οριζόντια στην επιφάνεια της γης. Συνιστάται να σχηματίσετε στέμμα τον επόμενο χρόνο μετά τη φύτευση.

Χαρακτηριστικό του συστήματος ρίζας

Το ριζικό σύστημα είναι συμπαγές. Αυτό σας επιτρέπει να καλλιεργείτε άλλες καλλιέργειες φρούτων - δέντρα ή θάμνους κοντά στην μηλιά Yubilyar.

μηλιά

Τεχνική περιγραφή

Εκτός από την εμφάνιση, συνιστάται επίσης να εξοικειωθείτε με την τεχνική περιγραφή - αντοχή, αντοχή σε ασθένειες. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτροπή ανεπιθύμητων λαθών.

Αντοχή σε χαμηλή θερμοκρασία

Η μηλιά είναι πολύ ανθεκτική στον παγετό. Το δέντρο ανέχεται εύκολα θερμοκρασίες μείον 25 βαθμούς.

Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, είναι καλύτερο να το παίξετε ασφαλές και να καλύψετε τον κύκλο του κορμού με ένα στρώμα σάπιας.

Αντοχή στις ασθένειες

Ακόμα και σε κρύα καλοκαίρια με συχνές βροχές, το δέντρο δεν επηρεάζεται από ψώρα. Το δέντρο μηλιάς Yubilyar διακρίνεται από την αυξημένη αντοχή του σε άλλες ασθένειες των οπωροφόρων καλλιεργειών - ωίδιο και σήψη, αν και είναι προτιμότερο να μην παραμελείτε προληπτικές θεραπείες.

μηλιά

Σε ποιες περιοχές είναι δυνατή η προσγείωση

Η αντίσταση σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες ορίζεται στο Yubilyar σε γενετικό επίπεδο. Χάρη σε αυτό, η καλλιέργεια μήλου συνιστάται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ακόμη και στα βορειοδυτικά.

Yubilyar απόδοση σοδειάς

Χάρη στις καλές αποδόσεις της, η ποικιλία καλλιεργείται σε ιδιωτικούς κήπους και σε τεράστιες φυτείες κηπευτικών επιχειρήσεων.

Η αρχή της καρποφορίας

Το Yubilyar μπαίνει ενεργά καρποφόρα μόνο στο 7-8ο έτος μετά τη φύτευση. Τα μεμονωμένα φρούτα μπορούν να συλλεχθούν πολύ νωρίτερα - 3-5 χρόνια μετά τη φύτευση.

μηλιά

Επικονιαστικές ποικιλίες και ανθοφορία

Για να αποκτήσετε μια συγκομιδή, θα πρέπει να φυτευτούν επικονιαστές. Δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην επικονίαση · συνιστάται να φυτέψετε οποιεσδήποτε ποικιλίες καλοκαιρινής ωρίμανσης σε κοντινή απόσταση.

Το μήλο Yubilyar ανθίζει στα μέσα της άνοιξης. Σε κρύες περιοχές, οι πρώτοι μπουμπούκια μπορεί να ανοίξουν πολύ αργότερα.

Ωρίμανση και συλλογή μήλων

Οι καρποί της μηλιάς Yubilyar ωριμάζουν το Σεπτέμβριο. Σε ζεστές περιοχές, η ποικιλία αρχίζει να ωριμάζει πολύ νωρίτερα - στα μέσα Αυγούστου.

μηλιά

Γεύση και χρήση φρούτων

Τα ώριμα φρούτα έχουν ένα λεπτό κίτρινο-πράσινο δέρμα, κατά μήκος του οποίου περνούν καφέ ραβδώσεις. Ο πολτός είναι ζουμερός, γλυκός και ξινός, λεπτόκοκκος.Τα μήλα της Yubilyar είναι καθολικά - χρησιμοποιούνται για συντήρηση, επιδόρπια, φρέσκια κατανάλωση.

Χαρακτηριστικά προσγείωσης στον ιστότοπο

Πριν από τη φύτευση δενδρυλλίων, είναι καλύτερα να μελετήσετε προσεκτικά τις βασικές απαιτήσεις της ποικιλίας για τη σύνθεση του εδάφους, τον τόπο φύτευσης. Η τεχνολογία διαφέρει ελάχιστα από τη φύτευση άλλων οπωροκηπευτικών.

Προετοιμασία του τόπου δενδρυλλίων και φύτευσης

Συνιστάται να φυτέψετε ένα δενδρύλλιο την άνοιξη, αμέσως μετά το λιώσιμο του χιονιού και το φθινόπωρο - έως τον επίμονο παγετό. Πριν από τη φύτευση, βυθίστε τις ρίζες της Επέτειας σε πηλό πουρέ (έως 1 κιλό πηλό σε έναν κουβά με νερό).

μηλιά

Επιλέξτε ένα άνετο μέρος για τη μηλιά, χωρίς πρόσβαση σε πρόχειρα. Το άμεσο ηλιακό φως δεν θα βλάψει το δέντρο, επομένως είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το δενδρύλλιο σε μια ηλιόλουστη περιοχή.

Απαιτήσεις για τη σύνθεση του εδάφους και το μέγεθος της τρύπας

Το προτιμώμενο έδαφος για την ποικιλία είναι το ελαφρύ αργίλιο. Κατά τη φύτευση, προετοιμάστε την τρύπα εκ των προτέρων, προσθέστε:

  • άμμος;
  • κοπρόχωμα;
  • τύρφη;
  • λίγο πηλό?
  • χώμα κήπου.

Είναι καλύτερα να μην προσθέτετε λιπάσματα αζώτου, αλλά το φυτό θα αρέσει σίγουρα υπερφωσφορικό (όχι περισσότερο από 10 g ανά πηγάδι). Το μέγεθος του λάκκου δενδρυλλίων καθορίζεται ξεχωριστά - η διάμετρος πρέπει να είναι 10-15 cm μεγαλύτερη από την περιφέρεια της ρίζας.

μηλιά

Τεχνολογία προσγείωσης

Πριν από τη φύτευση, ρίξτε ένα χαμηλό ανάχωμα έτοιμου μείγματος εδάφους στην οπή. Τοποθετήστε τις ρίζες άνετα, κοιμηθείτε, σφίξτε με την παλάμη σας. Φροντίστε να ποτίζετε - τουλάχιστον ένα κουβά ανά φυτό. Συνιστάται να δέσετε αμέσως το δενδρύλλιο στο στήριγμα - αυτό θα προστατεύσει από τις ριπές του ανέμου.

Πώς να φροντίσετε σωστά ένα νεαρό και ενήλικο δέντρο

Η φροντίδα για την επέτειο δεν θα προκαλέσει δυσκολίες ακόμη και για αρχάριους κηπουρούς. Οι διαδικασίες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν δεν διαφέρουν από τη φροντίδα άλλων οπωροκηπευτικών.

Κανονικότητα της θερινής άρδευσης

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά εάν ο καιρός δεν επιδοθεί σε βροχές, θα είναι απαραίτητο να υγραίνεται το έδαφος. Ένα ενήλικο δέντρο θα χρειαστεί έως και 3 κουβάδες νερού, ένα νεαρό φυτό - τουλάχιστον έναν κουβά.

πότισμα της μηλιάς

Λίπασμα επιφάνειας

Η επικάλυψη δεν είναι απαραίτητη, ειδικά εάν το δέντρο μεγαλώνει σε εδάφη πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Διαφορετικά, καταφύγετε σε οργανική ύλη - για να αποσυνθέσετε ένα στρώμα από σάπια φύλλα (τύρφη, σάπια κομπόστ). Χρήσιμες ουσίες με βροχή ή λιωμένο νερό θα εισέλθουν στο έδαφος.

Σχηματισμός κορώνα

Να σχηματίσει το στέμμα τον επόμενο χρόνο μετά τη φύτευση. Περαιτέρω, η ετήσια διαδικασία συνίσταται στην αφαίρεση ξηρών ή κατεστραμμένων βλαστών. Εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε τα παχιά κλαδιά.

Έλεγχος εντόμων και λοιμώξεων

Συνιστάται η χρήση του φαρμάκου "Topaz" κατά των παρασίτων. Αρκετές προληπτικές θεραπείες ανά σεζόν είναι αρκετές για την προστασία της μηλιάς από προσβολές εντόμων.

Τοπάζο φάρμακο

Την άνοιξη κατά των ασθενειών, ποτίστε τα φυτά με παρασκευάσματα με βάση το χαλκό. Λόγω της αυξημένης αντοχής στις λοιμώξεις, δεν απαιτούνται πρόσθετες θεραπείες.

Προετοιμασία για τις χειμερινές ώρες

Δεν είναι απαραίτητο να καλύψετε το δέντρο σε ζεστές περιοχές. Μόνο στις βόρειες περιοχές συνιστάται να τοποθετείτε ένα στρώμα από κλαδιά ερυθρελάτης ή ψιλοκομμένο άχυρο στον κύκλο του κορμού. Τα νεαρά δέντρα προστατεύονται καλύτερα ακόμη και σε ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες.

Η επέτειος είναι μια από τις ποικιλίες μήλων, η οποία έχει πολλά πλεονεκτήματα. Για να μην απογοητευτείτε στο δέντρο, είναι καλύτερα να μην παραμελήσετε τις συμβουλές για την καλλιέργεια και τη φροντίδα. Η μηλιά σίγουρα θα σας ευχαριστήσει για την ελάχιστη φροντίδα με μια υπέροχη συγκομιδή.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι